Reţea de hackeri israelieni şi români, distrusă de DIICOT: Au spart serverele unor bănci şi au furat datele

Trei dintre membrii ai unei grupării de hackeri au fost trimişi în judecată după ce au spart serverele unor bănci din România și au furat date confidenţiale. Potrivit anchetatorilor, ei voiau să fure şi secrete de stat pe care să le vândă. De asemenea, se ocupau şi cu spălarea de bani pentru afacerişti ruşi şi arabi.

RomaniaTV.net
04 iul. 2015, 09:02
Reţea de hackeri israelieni şi români, distrusă de DIICOT: Au spart serverele unor bănci şi au furat datele

Reţeaua destructurată de procurorii DIICOT era condusă de doi cetăţeni israelieni şi un român. Surse judiciare au declarat că gruparea a avut cel puţin cinci încercări de a virusa sistemele informatice ale unor bănci din România. Au reuşit să fure informaţii secrete, dar nu au putut să transfere bani, aşa cum îşi doreau. Infractorii au racolat angajaţi ai băncilor cărora le promiteau între 8 şi 20 la sută din suma ce urma să fie furată.

IAHR GIORA: Puteţi să îi spuneţi că o să primească 8% atunci.
ANGAJAT BANCĂ: 8%, da?
IAHR GIORA: Dumneavoastră primiţi, o să primiţi 10.
ANGAJAT BANCĂ: Da.
(sursa: referat)

Infractorii au încercat aceeaşi schemă şi în Spania şi Anglia.

IAHR GIORA: Aţi reuşit să vorbiţi?
TOHĂNEANU GEORGE: Da. Tot am lăsat-o, că dacă ei sunt decalaţi cu două ore, la noi se făcuse 01:00 şi la ei era abia 23:00 şi nu scăpase de musafiri şi a rămas aici.
IAHR GIORA: Păi, ce, e în Anglia?
TOHĂNEANU GEORGE.: E în Spania.
IAHR GIORA: Aia e important. Speram să reuşiţi să îi daţi drumul.

Reţeaua se ocupa şi cu spălare de bani pentru afacerişti ruşi sau arabi. Milioane de euro erau cărate în bagajul de mână în ţări străine şi ascunse la bănci.

„Cantitatea asta de valută un om nu o poate lua dintr-o dată… dacă este albastru, EURO, se poate… eu iau avionl(…) îi predau..îl trimit…deschid cont pe numele lui, nu este important pentru noi de unde vine transportul de bani. Dacă sunt furaţi, comisionul nu va fi mai mic de 50 la suta”.

Reţeaua de terorişti cibernetici a intrat în atenţia DIICOT in luna februarie. Acum trei dintre membrii sai au fost trimişi în judecată.