REVOLTĂTOR: Pază de lux, pentru spitale mizere şi pline de bacterii

Spitalele din România sunt pline de bacterii, pacienţii nu pot fi trataţi din cauza lipsei de personal şi a aparaturii, însă unităţile medicale au pază de lux. În primele 6 luni ale acestui an 69 de spitale din aproape 30 de judeţe au încheiat contracte de pază de aproape 4 milioane de euro cu firme private.

22 nov. 2016, 13:09
REVOLTĂTOR: Pază de lux, pentru spitale mizere şi pline de bacterii

Aproape 70 de spitale din întreaga ţară, direcţii judeţene, dar şi servicii de ambulanţă au cumpărat în prima jumătate a acestui an servicii de protecţie şi pază, în valoare totală de 4,6 milioane de euro.

Marea majoritate a acestor contracte au fost date prin încredinţare directă şi nu prin licitaţie. Aşa se face că bani frumoşi au ajuns la firme private. În Neamţ, de exemplu, banii au ajuns la o firmă al cărei patron este prieten cu Gheorghe Ştefan. Şi în Argeş este o situaţie deosebită. Un spital a ajuns să plătească pentru aceste servicii în ultimii cinci ani mai mult decât necesarul pentru a-şi cumpăra aparatura de care are nevoie.

Este revoltător deoarece, potrivit legii, aceste spitale îşi pot asigura paza prin proprii angajaţi sau prin angajaţii Poliţiei Locale contra-cost.

Citeşte şi Schimbări pentru managerii de spitale. Vezi cum vor avea de acum programul şi ce nu au voie să facă