Revoluţionarii au depus la instanţa supremă plângeri împotriva clasării dosarului Revoluţiei

Circa 50 de revoluționari și urmași ai acestora au venit, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a depune plângeri împotriva rezoluției de clasare a dosarului Revoluției.

18 dec. 2015, 10:49
Revoluţionarii au depus la instanţa supremă plângeri împotriva clasării dosarului Revoluţiei

Aceștia doresc ca judecarea plângerii lor împotriva deciziei de clasare a dosarului Revoluției să fie făcută, simbolic, pe 21 sau 22 decembrie 2015.

Asociația „21 Decembrie” a depus plângere împotriva rezoluției de clasare pe 12 decembrie, iar vineri, membrii Asociației au venit să depună plângere în nume propriu, deoarece fiecare este parte în dosar.

Citeşte şi: Asociaţia 21 Decembrie atacă în instanţă decizia de clasare a Dosarului Revoluţiei

„Asociația ’21 Decembrie 1989′ a deschis o nouă acțiune în justiție pentru infirmarea soluțiilor injuste date prin Ordonanțele procurorilor Secției Parchetelor Militare din data de 14 octombrie și 10 noiembrie și reluarea adecvată a cercetărilor în dosarele privind evenimentele din decembrie 1989, de către un grup de anchetatori profesioniști”, se arată în plângerea Asociației depusă la instanța supremă.

Președintele Asociației „21 Decembrie”, Teodor Mărieș, a anunțat pe 27 noiembrie că plângerea la decizia de clasare a dosarului Revoluției a fost respinsă de Parchetul Militar.

Mărieș a cerut, într-o conferință de presă, demisia șefului Parchetului Militar, Ion Vasilache, a procurorului general Tiberiu Nițu și a agentului guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Horațiu Radu, și a precizat că va ataca decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea și lipsirea de libertate a mai multor persoane, precum și distrugerea unor bunuri.