Rezidenţii britanici din Bruxelles se grăbesc să ceară cetăţenia belgiană

Primarii mai multor localități din jurul Bruxellesului au indicat că, în decurs de câteva ore de la votul din Regatul Unit pentru ieșirea din Uniunea Europeană, a avut loc o creștere a numărului de rezidenți britanici care au întrebat cum să procedeze pentru obținerea cetățeniei belgiene, a relatat sâmbătă cotidianul Le Soir, citat de agenția Xinhua.

25 iun. 2016, 16:42
Rezidenţii britanici din Bruxelles se grăbesc să ceară cetăţenia belgiană

În Waterloo, o suburbie din sudul capitalei belgiene unde sunt înregistrați 450 de britanici, primărița Florence Reuter a declarat pentru Le Soir că cinci persoane au depus actele vineri dimineața pentru a demara procedura de obținere a cetățeniei Belgiei, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Florence Reuter, alți zeci de britanici au sunat pentru a cere informații. ”Biroul de înregistrare nu s-a ocupat cu nimic altceva în această dimineață”, a afirmat primărița.

În municipalitatea Woluwe-Saint-Pierre din Bruxelles au fost primite trei cereri vineri, potrivit Le Soir, care precizează că, în ultimele patru luni, nu s-a primit nici una de la rezidenți britanici.

În altă parte a orașului, la Ixelles, vineri, până la jumătatea zilei, 15 britanici au solicitat informații pentru a obține cetățenia belgiană.

Olivier Deleuze, primarul municipalității Watermael-Boitsfort din Bruxelles, a afirmat că trei britanici au cerut vineri dimineața demararea procedurii de obținere a cetățeniei belgiene.

”Este ceva excepțional”, a declarat primarul Deleuze pentru Le Soir. ”În mod normal, noi nu primim niciodată astfel de cereri. Am primit una în 2013 și apoi una în martie”, a adăugat el.

Potrivit Ambasadei britanice la Bruxelles, aproximativ 31.000 de cetățeni britanici trăiesc în Belgia. Circa 1.500 de britanici lucrează în instituțiile europene.

CITEŞTE ŞI: Britanicii cer cetăţenia română, în urma Brexit-ului