REZULTATE SIMULARE BAC 2016: „Am luat 2 la matematică, 5 la Română şi 4 la specializare, sper să recuperez”

REZULTATE SIMULARE BAC 2016: Rezultatele la Simulările examenului de Bacalaureat nu sunt un prilej de bucurie pentru majoritatea elevilor gorjeni. Asta pentru că cei mai mulţi dintre elevi au primit note între 5 și 6, iar, la nivelul județului nu a fost obținută nicio medie de zece. În aceste condiţii, Bacalaureatul în sine se arată a fi unul la fel de dramatic pentru liceenii din Gorj ca cel de anul trecut.

22 mart. 2016, 11:17
REZULTATE SIMULARE BAC 2016: „Am luat 2 la matematică, 5 la Română şi 4 la specializare, sper să recuperez”

REZULTATE SIMULARE BAC 2016: La sfârșitul săptămânii trecute s-au afişat rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat, susținută de elevii de clasa a XI a și a XII-a. Aceștia au susținut examene la Limba și literatura română, Limba și literatura maternă (după caz), proba obligatorie de profil, proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). Elevii s-au înghesuit să-și vadă notele însă cei mai mulţi s-au întors dezamăgiţi de la panoul de afişaj. „Am luat 2 la matematică, 5 la Română și 4 la specializare, sper să recuperez şi să învăţ până la bacalaureat pentru a putea lua măcar nota de trecere”, a spus un elev de clasa a XII-a, după ce și-a văzut rezultatele la simulare. Chiar dacă notele au fost mici, unii elevi s-au mulțumit și cu note de trecere. „Eu am luat 6 la matematică şi specializare și 7 la română, sper să fac măcar atât și la BAC”, a precizat un alt elev de clasa a XII-a.

Rezultatele la simulări ar trebui să-i facă pe elevi să conştientizeze importanţa studiului pentru a putea trece cu bine peste examenul de Bacalaureat. „Vrem să vedem nivelul cunoștințelor pe cale le au elevii în acest moment și cred că vor conștientiza importanţa examenului de Bacalaureat și vor învăța mai mult ca să ia note mai bune. De obicei la Bacalaureat se iau note mai bune decât la simulare”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Notele obţinute vor fi trecute în catalog doar în cazul în care elevul doreşte acest lucru, situaţie în care trebuie să facă o solicitare scrisă. La nivelul județului Gorj, aproximativ 6.500 de elevi au susținut simularea examenului de Bacalaureat.