Risc de inundaţii pentru zeci de gospodării. Poduri de gheaţă detonate de pompieri VIDEO

Zeci de gospodării din apropiere de Vatra Dornei au fost salvate de la inundaţii. Pirotehniştii au distrus blocurile din gheaţă formate pe o lungime de 600 de metri pe râurile din apropierea caselor. Formaţiunile blocaseră un canal de colectare a apei care se scurge de pe versanţi. Pentru detonarea acestora s-au folosit aproximativ 40 de kilograme de materiale explozive.

25 ian. 2014, 07:30
Risc de inundaţii pentru zeci de gospodării. Poduri de gheaţă detonate de pompieri VIDEO

În aval de staţia de epurare a municipiului Vatra Dornei, formaţiunile de gheaţă au blocat un canal de colectare a scurgerilor de pe versanţi, iar apele s-au acumulat în partea stânga a unui dig de protecţie şi puneau în pericol gospodăriile din zona, scrie informatiata.ro.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu a decis trimiterea la faţă locului a Grupei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava. Pe parcursul a două zile, miercuri şi joi, pirotehniştii au executat lucrări de distrugere prin explozie a podurilor de gheaţă, pe o lungime de 600 de metri, şi a zăporului, pe o lungime de 200 de metri.

Pentru detonarea formaţiunilor de gheaţă s-au folosit aproximativ 40 de kilograme de materiale explozive. În urmă acestor intervenţii, pericolul de inundare a gospodăriilor ameninţate a fost înlăturat.

 

VEZI ŞI Au folosit CINCI TONE de gheaţă pentru a construi un CAMION: Maşina este funcţională VIDEO