RISCURILE la care te supui atunci când mănânci CARTOFI PRĂJIŢI

Cine nu iubește cartofii prăjiți? Nu există loc în lume în care oamenii să nu mănânce cartofi prăjiți. Sunt ușor de făcut și disponibili la fiecare colț de stradă. Dar noile cercetări indică faptul că sunt extrem de dăunători pentru sănătatea noastră.

10 aug. 2017, 16:12
RISCURILE la care te supui atunci când mănânci CARTOFI PRĂJIŢI

Cercetarea a fost efectuată de Societatea Americană pentru Nutriție, iar studiul a inclus o echipă din Anglia, Spania, Italia și Statele Unite ale Americii. Cercetătorii au analizat 4.400 de persoane cu vârste cuprinse între 40-59 de ani și au monitorizat cu strictețe obiceiurile alimentare și sănătatea lor, pe o perioadă de 8 ani.

Lucrul surprinzător este că până la sfârșitul studiului, 236 de persoane din studiu au murit.

Dacă au mâncat prea mulți cartofi nu a fost o problemă, ci felul în care au fost cartofii gătiți a fost ceea ce a contat mai mult. Prăjirea cartofilor nu este în întregime o idee bună. Au existat mai mulți factori care au jucat un rol în moartea acestor pacienți, dar cu siguranță a fost găsită o corelație cu cartofii prăjiți.

Cauza reală de pericol este atunci când cartoful este ars în ulei încălzit. Când cartofii sunt prăjiți, tind să absoarbă cantități mari de sare și grăsimi. Asta nu înseamnă că trebuie să-i înlături complet din dieta ta, ci doar că nu trebuie să exagerezi cu consumul lor.

Obezitatea, problemele cardiace, hipertensiunea sunt cauzate de consumul de cartofi prăjiți. În urma unor studii, cercetătorii au descoperit compusul „acrilamidă” în cartofi prăjiți și chipsuri, iar astfel aceştia au fost asociaţi cu cancerul.

Citeşte şi Aşa faci cei mai gustoşi cartofi prăjiţi fără pic de ulei. Sunt simplu de preparat