RISE PROJECT face anunţul mult aşteptat în cazul TELEORMANLEAKS – „Am deschis VALIZA”. Ce documente conţine

Rise Project anunță luni pe Facebook că a deschis valiza. Imediat, site-ul a picat şi a fost nevoie de câteva zeci de minute pentru a-şi reveni.

05 nov. 2018, 13:08

UPDATE: Primul articol face referire la Nicoleta Pene (foto) – responsabila cu banii firmei Tel Drum și apropiata lui Petre Pitiș. Pe LinkedIn ea se descrie directorul comercial al Tel Drum.

 

Jurnaliștii de la Rise Project mai scriu că ea a venit în Tel Drum „ca un nimeni” și că ascensiunea ei este „de domeniul fantasticului”, iar apoi a ajuns să „taie și spânzure”.

 

Nicoleta Pene a adus-o în Tel Drum și pe sora ei – Florentina Biolan – „ocupată cu modellingul și cu o intrigă amoroasă în Mexic”. Soțul Nicoletei Pene – Ionuț Dacian – a fost director de mecanizare în Tel Drum până în 2014. După ce s-a angajat la RAR Teleorman, el a omis să completeze în declarația de avere că soția lui lucrează la Tel Drum.

 

Contabilul grupării Dragnea

 

Potrivit organigramelor firmei, Nicoleta Pene este mâna dreaptă a lui Petre Pitiș, directorul general al Tel Drum.

 

„Femeia este contabilul de încredere al grupării Dragnea”, mai spun cei de la Rise Project, care precizează că informațiile din biroul acesteia se regăsesc în hard-ul negru intrat în posesia lor.

 

Potrivit documentelor, Nicoleta Pene nu controlează doar intrările și ieșirile din Tel Drum, ci și din afacerile fiului lui Dragnea – Valentin Ștefan Dragnea – și ale ale finului liderului PSD (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust). 

 

În trecut, jurnaliștii de la RiseProject.ro au publicat o investigație în care susțin că Mihai Slăvescu Putineanu, finul lui Liviu Dragnea, a făcut plăți către firma de consultanță a lui Radu Tudor, realizatorul Antena 3.

 

Jurnaliștii mai scriu că din Tel Drum „trăiește toată lumea”: familia Dragnea, cumnații, cumetrii, șoferii lor, fruntași din filiala PSD și oameni-cheie din instituții.

 

„Banii vin de la stat și rulează în industriile locale generate de activitățile Tel Drum: asfaltări, imobiliare, agricultură, zootehnie, vânătoare, media și alimentație publică”, precizează Rise Project.

 

Nicoleta Pene și „pozele lui șeful” din Cuba

 

Jurnaliștii de la Rise Project au precizat că au intrat și în posesia multor fotografii, multe dintre ele trimise între Nicoleta Pene și Petre Pitiș. De altfel, ei sunt și prieteni de familie și păstrează „pozele lui șeful” din Cuba, adică Petre Pitiș.

 

Nicoleta Pene nu este doar angajată a firmei din Teleorman, ci a intrat „în combinație”. Mama acesteia „primește pe card sume cu zerouri mai multe decât în telenovelele turcești”.


UPDATE Jurnaliştii de la Rise Project au publicat pe site un prim material despre conţinutul valizei cu documente Tel Drum.

Ei fac prima precizare că valiza a ajuns la ei printr-o suită de „întâmplări banale”, dar momentan îşi protejează sursele. 

„Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ, printr-o suită de întâmplări banale și atât, pe care le vom relata atunci când oamenii nu vor mai avea nevoie de protecție”, au scris jurnaliştii Rise Project.

Jurnaliştii afirmă că documentele ajunse la ei au fost ascunse de pecheziţiile DNA şi că sunt cu atât mai valoroase pentru anchetă.

Printre documente se află facturi plătite de Tel Drum în 2010, pentru ca fiul lui Liviu Dragnea să tuneze o maşină sport.

O PLANETĂ ÎN TABLETĂ

Bronzat și neras ca omul în concediu, Liviu Dragnea zâmbește turistic în obiectivul foto, cu muntele Sugarloaf în spate și o borsetă neagră pe umăr.

Click!

Petre Pitiș captează secunda.

Poza a rămas în memoria tabletei personale a directorului general Tel Drum, un Samsung P1000 Galaxy Tab, model din 2010, ascuns alături de hardul negru în care a aspirat computerul Nicoletei Pene. Două seturi de fotografii există în aparat, unul de 385 imagini în folderul principal și încă 734 în contul de cloud.

Arhiva din tabletă surprinde viața de zi cu zi a grupării: o galerie „estilo de vida” cu petreceri, concedii, vile, intimități și curcani împănați, printre cadre cu lucrări Tel Drum sau secvențe private din familia Pitiș.

Suntem pe muntele Corcovado acum, în pădurea Tijuca, la 700 de metri deasupra Rio de Janeiro, lângă celebra Cristo Redontor, statuia de 38 de metri care-l reprezintă pe Isus cu brațele deschise.

Jos, pe bulevardele de calcar alb, printre coline de favele și zgârie nori cu tupeu, furnicarul colorat cu peste șase milioane de suflete nu se termină niciodată.

Sus, însă, drumeții din Teleorman se simt ca acasă”, este pasajul care însoţeşte o fotografie cu Liviu Dragnea, în Brazilia.

_________

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit, luni, la şedinţa CEx al PSD, cu două valize – una cu ”gogoşi de la Rise Project” şi una cu ”dosare” despre FDRG şi Klaus Iohannis. Întrebat de jurnalişti, Dragnea a spus că valiza despre care a scris Rise Project este ”o gogoaşă”, nu are legătură cu el şi că ”e o prostie, e o disperare, probabil ca să acopere şi scandalul în jurul domnilor Lazăr”.

„TEL DRUM LEAKS”. RISE PROJECT anunţă că a intrat în posesia unei valize cu documente despre scandalul Tel Drum

O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, a anunţat, sâmbătă seară, Rise Project, într-o postare pe Facebook, intitulată #Teleormanleaks. Valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Vom reveni cu detalii