Robert Turcescu deschide lista PMP Constanţa pentru Camera Deputaţilor

Robert Turcescu candidează la alegerile parlamentare din decembrie din partea PMP Constanţa, el fiind pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, în timp ce Dorel Onaca deschide lista la Senat.

26 oct. 2016, 10:44
Robert Turcescu deschide lista PMP Constanţa pentru Camera Deputaţilor

Robert Turcescu a anunţat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că va candida la alegerile parlamentare în judeţul Constanţa.

“Primele trei poziţii pe lista PMP pentru Camera Deputaţilor, judeţul Constanta: subsemnatul, Magdalena Bistriceanu, Sorin Coadă. Azi am depus listele la BEJ Constanta şi la Tribunal”, a scris Robert Turcescu.

Fostul jurnalist Robert Turcescu a candidat în acest an pentru Primăria Capitalei, clasându-se pe locul al patrulea cu 6,46 la sută din voturi. El este în prezent liderul de grup al consilierilor PMP din Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Magdalena Bistriceanu a fost membru PSD, fiind imaginea social-democraţilor la alegerile europarlamentare din 2007, după care în 2012 a trecut la Forţa Civică, ulterior înscriindu-se în PMP.

La Senat, lista în judeţul Constanţa este deschisă de Dorel Onaca, secretarul general al PMP. El a mai fost parlamentar între 1996-2000, fiind ales deputat din partea PDSR şi senator între 2000-2004 din partea PRM. În 2004 a intrat din nou în Parlament tot din partea PRM, demisionând din acest partid în 2005, după care a făcut parte din Grupul Parlamentar al PNL-PD şi ulterior PDL. În anul 2008 a candidat la Primăria Constanţa din partea PDL, fiind învins de Radu Mazăre. În 2010 Onaca a fost consilier al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar din 2012 devine consilier al lui Traian Băsescu în timpul când acesta a fost preşedintele României.

Poziţia a doua pe lista pentru Senat este ocupată de Vasile Roşu, fost consilier local în perioada 2008-2012 din partea UNPR.