Roger Moore a murit. A fost al doilea James Bond

Roger Moore, cunoscutul actor britanic care a interpretat o serie de roluri celebre, a murit marţi, la vârsta de 89 de ani.

23 mai 2017, 13:35
Roger Moore a murit. A fost al doilea James Bond

Roger Moore a interpretat personajul James Bond timp de 12 ani, între 1973 şi 1985, fiind al doilea actor care l-a interpretat pe celebrul detectiv, după Sean Connery. Roger Moore este actorul care a jucat de cele mai multe ori personajul James Bond, de 7 apoi, urmat apoi de Sean Connery (6 ori) şi Pierce Brosnan (4 ori).

De asemenea, a interpretat rolul principal în serialul „Sfântul”, difuzat în perioada 1962-1969, el întruchipându-l pe detectivul Simon Templar. Serialul a fost transmis în anii ’70 și de postul public de televiziune din România.

Roger Moore era născut pe 14 aprilie 1927, la Stockwell, în sudul Londrei. El şi-a început activitatea artistică în 1945, jucând peste 91 de roluri în filme artistice şi de televiziune.

Pe când avea 87 de ani, Sir Roger Moore a publicat o carte de memorii. Volumul a fost tradus şi în franceză şi, cu acel prilej, jurnaliştii de la Paris Match l-au luat la întrebări pe autor, care se stabilise de ani buni în Elveţia.

Răspunsurile actorului sunt antologice, de un umor nobil şi irezistibil.

Când Sean Connery s-a retras, probabil că producătorii seriei James Bond m-au ales pe mine pentru că eram cea mai ieftină soluţie… Sau poate pentru că-i cunoşteam de la mesele de joc din cazinourile londoneze unde aveam obiceiul să pierd mult timp şi mulţi bani…

În seriale de televiziune, deşi ştiam că mi-aş putea compromite cariera de actor de cinema, am jucat de foame…

Mi-a plăcut foarte mult să joc Bond. La fel de mult le-a plăcut şi agentului meu şi bancherului şi soţiei mele…

Am părăsit singur seria când m-am uitat în oglindă şi am văzut că începusem să am pungi sub ochi şi puţintică guşă…

Să joc în filme, asta nu-mi lipseşte. Mi-e dor însă de cecurile pe care le încasam pe vremea când jucam…

Dacă există Dumnezeu, lucrurile se vor petrece bine pentru mine. Am făcut şi ceva greşeli, dar niciuna atât de gravă încât să merit să mă arunce la subsol…”.

Potrivit familiei, în ultima vremea actorul suferea de cancer. Funeraliile lui Roger Moore vor avea loc în Principatul Monaco.

Roger Moore în rolul lui James Bond: