Un român a murit în urma celui mai grav accident din istoria Sloveniei. Peste 70 de maşini implicate în carambol VIDEO

Un român de 63 de ani a murit în urma unui accident în lanţ produs în Slovenia, a confirmat poliţia slovenă, potrivit România TV. Printre cei morţi se află şi un cetăţean bosniac. Peste 70 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ în Slovenia în urma căruia cel puţin 4 oameni şi-au pierdut viaţa şi câţiva zeci sunt răniţi.

RomaniaTV.net
31 ian. 2016, 12:36
Un român a murit în urma celui mai grav accident din istoria Sloveniei. Peste 70 de maşini implicate în carambol VIDEO
UPDATE: Ambasada României în Slovenia a fost informată de către autorităţile locale cu privire la producerea, în data de 30 ianuarie 2016, a unui accident rutier în lanţ, soldat cu mai multe victime. În urma accidentului a fost rănită o persoană cu dublă cetăţenie română/italiană, iar o altă persoană tot cu dublă cetăţenie, respectiv română/italiană, a decedat. Potrivit primelor informaţii furnizate de către Spitalul Universitar Ljubljana, starea de sănătate a pacientului rănit este stabilă, viaţa sa nu este în pericol şi, foarte probabil, va putea fi externat în următoarele zile„, a precizat MAE duminică, potrivit Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, familia persoanei decedate a luat decizia ca aceasta să fie repatriată în România.

Misiunea diplomatică română este în legatură atât cu familia cetăţeanului decedat în vederea acordării asistenţei consulare de specialitate, cât şi cu spitalul unde este internat cel de-al doilea cetăţean roman, în vederea monitorizării situaţiei medicale a acestuia„, dă asigurări MAE.

O tamponare în lanţ între zeci de automobile şi camioane, în condiţii de ceaţă densă, s-a soldat sâmbătă cu patru morţi şi 30 de răniţi, pe o autostradă, în vestul Sloveniei, a anunţat poliţia, relatează AP în pagina electronică. În fotografii făcute de martori oculari, preluate de presa locală, apar zeci de maşini tamponate, unele dintre ele prinse sub tiruri.

UPDATE: Accidentul s-a petrecut pe autostrada care leagă capitala Ljubljana de Italia şi coasta adriatică. Din cauza ceţii extrem de dense, zecile de vehicule, printre care şi un autobuz şi 4 TIR-uri, s-au ciocnit violent. Un şofer român, martor la carambol, a povestit ce a văzut.

„Eu sunt OK, dar alţii nu ştiu. Apoi, a venit autocarul, a fost accident. Şase, şapte, opt copii… i-a presat pe banda trei”, a declarat şoferul.
 
La faţa locului s-au deplasat zeci de poliţişti, ambulanţe şi echipaje de pompieri. Răniţii, de ordinul zecilor, au fost duşi la spital, iar unii se află în stare gravă. Printre ei se numără cetăţeni italieni, sloveni şi croaţi.
 
Potrivit reprezentantului poliţiei locale din Koper, Anita Leskovec, românul decedat în accident avea 63 de ani.
 
„Putem confirma că în urma accidentului patru oameni şi-au pierdut viața lor. Un cetățean sloven în vârstă de 60 de ani de la Vrhnika, un cetățean în vârstă de 19 de ani de Slovenia, Ljubljana, un cetățean român în vârstă de 63 de ani, și cetățean în vârstă de 30 de ani de Bosnia Herţegovina”.

Citeşte şi: Raed Arafat, surprins în timp ce ajuta victima unui accident rutier VIDEO
 
Răniţii, de ordinul zecilor, au fost duşi la spital, iar unii se află în stare gravă. Printre ei se numără cetăţeni italieni, sloveni şi croaţi.
 
Accidentul a blocat autostrada pe un sens, iar nici până acum nu a fost deblocată principala arteră ce leagă Ungaria şi Slovenia de Italia. Potrivit presei slovene, este cel mai grav accident rutier din istoria ţării.