ROMÂNIA – ARGENTINA 0-0. Egalii lui Messi pe tabelă, ameţiţi de sud-americani pe teren

ROMÂNIA - ARGENTINA LIVE. Naţionala de fotbal a României a jucat miercuri seara primul său meci după ratarea calificării la CM 2014. Partida România - Argentina s-a încheiat 0-0.
Daniel Spătaru
05 mart. 2014, 17:45
ROMÂNIA - ARGENTINA 0-0. Egalii lui Messi pe tabelă, ameţiţi de sud-americani pe teren

ROMÂNIA – ARGENTINA 0-0. Amicalul de lux al tricolorilor s-a încheiat fără niciun gol pe tabela de marcaj, deşi au existat câteva oportunităţi, mai ales de partea sud-americanilor.

Cele două tabere au avut viziuni diferite asupra acestei partide, iar dacă tricolorii trebuiau să şteargă amărăciunea provocată de ratarea Campionatului Mondial din Brazilia, pentru sud-americani a fost doar un test în vederea importantului turneu final şi au tratat meciul ca atare.

Pe teren a fost 0-0, pe gazon diferenţele au fost mari şi, în consecinţă, vizibile. Dacă „tricolorii” nu reuşeau să lege mai mult de 4-5 pase, argentinienii au avut multe serii de câte 15-20 de pase, mai ales în repriza.

Chiar şi aşa, tricolorii au avut totuşi două ocazii mari în prima parte, când Marica a reluat cu capul sub transversală, dar portarul Romero a respins în corner (min. 21), şi tot Romero a respins de pe linia porţii, la lovitura de cap a lui Maxim (min. 34). O fază litigioasă s-a petrecut în minutul 36, când lui Maxim i-a fost refuzat un gol, pe motiv că balonul depăşise anterior suprafaţa de joc, cu toată circumferinţa.

Dacă în prima repriză argentinienii au fost totuşi destul de statici, mărginindu-se la „floricele” pe metru pătrat, în partea a doua şi-au arătat clasa şi au desenat acţiuni magistrale. Messi a driblat năucitor, iar Kun Aguero a făcut incizii profunde prin apărarea noastră, însă tabela a rămas nemodificată.

Pentru tricolori urmează amicalul cu Algeria, din 4 iunie, în timp ce argentinienii se mai pregătesc cu Trinidad-Tobago şi Slovenia, pentru Mondialele din Brazilia. Diferenţe de perspective pentru cele două naţionale, a României şi a Argentinei, aşa cum diferenţă mare a fost şi în teren miercuri seara, în ciuda rezultatului de egalitate de pe tabelă.

ROMÂNIA – ARGENTINA LIVE 0-0

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 Finalul partidei, România – Argentina 0-0.

Min. 90 Meciul este prelungit trei minute.

Min. 87 Iese Chipciu, intră Gicu Grozav. Argentinienii au mai avut o ocazie, prin Federico Fernandez.

Min. 86 Paradă formidabilă a lui Pantilimon, la un şut violent al lui Lavezzi. La această fază Messi a ameţit apărarea noastră.

Min. 81 Pasă frumoasă a lui Torje, pentru Costin Lazăr, printre fundaşii centrali argentinieni, dar portarul Romero ajunge primul la minge.

Min. 78 Pasă senzaţională, de 50 de metri, a lui Mascherano, Angel Di Maria rămâne singur cu Pantilimon, dar ridică balonul peste poartă.

Min. 77 Centrare periculoasă în careul nostru, Messi, cu spatele la poartă, nu poate să reia balonul.

Min. 74 Luchin, de la Botev Plovdiv, îl înlocuieşte pe Măţel. Schimbare post pe post a lui Piţurcă.

Min. 69 Rodrigo Palacio are două ocazii succesive. Prima oară reia pe lângă bară din câţiva metri , a doua oară a reluat slab, în braţele lui Pantilimon.

Min. 66 Iese Marica, intră Rusescu în locul său. banderola de căpitan este preluată de Răzvan Raţ.

Min. 65 România este modestă în ofensivă şi nu pare să fie capabilă să înscrie. În schimb, argentinienii sunt tot mai incisivi în terenul nostru.

Min. 61 Tricolorii se apropie în sfârşit de poarta lui Romero şi obţinut o lovitură liberă de pe dreapta, un corner ceva mai scurt. În urma execuţiei Raţ şutează de la 30 de metri, mult peste poartă.

Min. 54 Acţiunile argentinienilor se intensifică, Leo Messi şi ai lui creează adevărate morişti, iar tricolorii abia ating mingea.

Min. 53 Biglia de la Lazio Roma şi Rodrigo Palacio, de la Inter Milano, intră în locul lui Gago şi Kun Aguero. De asemenea, la noi, Tănase îi lasă locul lui Costin Lazăr.

Min. 51 La fel ca în prima repriză, Argentina domină teritorial, fără a se întrebuinţa în mod deosebit pentru această partidă.

Min. 47 Gardoş respinge extraordinar o minge trimisă de Aguero spre poarta goală. Aguero îl depăşise în dribling pe colegul său de la City, Costel Pantilimon, aflat în poarta României. Este corner pentru Argentina.

Min. 46 Schimbare în poarta României, în locul lui Tătăruşanu intră Pantilimon. De asemenea, Gabriel Torje i-a luat locul lui Alexandru Maxim.

Min. 46 A început repriza secundă.

Citeşte şi ROMÂNIA – ARGENTINA LIVE. Lui Messi i s-a făcut rău pe gazon FOTO

Min. 45 S-a încheiat prima repriză.

Min. 44 Messi este ca şi inexistent. Lui i s-a făcut rău şi a vomitat pe teren la mai puţin de 10 minute de la start.

Min. 40 Tănase încearcă să prindă vinclul, din colţul din stânga al careului de 16 metri, însă mingea ocoleşte poarta.

Min. 39 Kun Aguero trece foarte uşor de trei dintre jucătorii noştri din defensivă, ajunge singur cu Tătăruşanu, dar portarul nostru se opune superb.

Min. 36 României i-a fost anulat un gol marcat de Maxim, pe motiv că la centrarea ce i-a fost adresată mijlocaşului lui Stuttgart balonul depăşise spaţiul de joc.

Min. 34 O nouă ocazie a tricolorilor! Maxim a reluat cu capul din 8 metri, Sergio Romero a respins de pe linia porţii! Centrarea i-a aparţinut fundaşului dreapta, Măţel.

Min. 32 Număr de virtuozitate al lui Messi, care umileşte trei jucători români, la mijlocul terenului, înainte de a fi deposedat de un al patrulea.

Min. 29 Pintilii salvează naţionala României de la primirea unui gol. Higuain i-a pasat lui Kun Aguero în interiorul careului nostru, iar şutul acestuia din urmă a fost blocat de Pintilii, de unde a ricoşat în corner.

Min. 25 Vedetele Argentinei, Messi şi Angel Di Maria, par că nu se află în meci. Tricolorii sunt destul de îndrăzneţi.

Min. 21 Ocazie mare România! Ciprian Marica a reluat cu capul sub transversală, din 7-8 metri, dar portarul Sergio Romero a respins! Acţiune superbă a tricolorilor.

Min. 18 Prima execuţie a tricolorilor la poarta lui Romero. Pintilii reia cu capul peste poartă, la al treilea corner al formaţiei noastre.

Min. 17 Se joacă mai mult la jumătatea terenului, acţiunile ofensive ale tricolorilor sunt blocate cu uşurinţă de fundaşii argentinieni.

Min. 10 Prima mare ocazie a meciului aparţine Argentinei. Acţiune superbă de contraatac, cu Higuain la finalizare, însă şutul său la colţul scurt este respins în corner de Tătăruşanu.

Min. 5 Messi execută cornerul, Federico Fernandez, fundaşul central al lui Napoli, reia cu capul peste poarta noastră.

Min. 4 Messi şutează din lovitură liberă de la 24 de metri, pe sub zid, dar balonul e respins în corner.

Min. 3 O primă încercare de atac a tricolorilor, dar lansarea lui Tănase spre Marica este interceptată de portarul Romero, care a reţinut în faţa atacantului nostru.

Min. 1 A început partida România – Argentina.

Echipele de start:

România: Tătăruşanu – Măţel, Gardoş, D. Grigore, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Maxim, Tănase – Marica.

Argentina: Romero – Zabaleta, F. Fernandez, Basanta, Rojo – Gago, Mascherano, Di Maria – Messi, Higuain, Aguero.

Săptămână de fotbal foarte agitată în fotbalul românesc, pronunţării sentinţelor în Dosarul Transferurilor şi alegerilor de la FRF urmându-le acum amicalul de lux cu Argentina, de pe  Arena Naţională.

Citeşte şi ROMANIA-ARGENTINA 2014. Au fost vândute 40.000 de bilete. Speculanţii au vândut tichete la jumătate de preţ

În urmă cu aproape 20 de ani, pe 3 iulie 1994, la Los Angeles, tricolorii se calificau în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din SUA, după un 3-2 dramatic cu naţionala Argentinei, din al al cărui „unsprezece” făceau parte Gabriel Batistuta, Fernando Redondo sau actualul antrenor al lui Atletico Madrid, Diego Simeone. Ajuns la finalul carierei, Diego Maradona absenta, fiind descoperit dopat, în faza grupelor.

Citeşte şi ROMANIA-ARGENTINA: Tripleta Messi-Aguero-Higuain în atac

Acum, după aproape două decenii, cele două selecţionate se întâlnesc din nou, iar componenţa selecţionatei albi-celeste este la fel de stelară: Messi, Lavezzi, Di Maria sau Mascherano.

Citeşte şi ROMÂNIA – ARGENTINA LIVE. Piţurcă provoacă scandal înainte de meci şi dă de pământ cu sponsorul naţionalei

Selecţionerul Victor Piţurcă este optimist, el anunţând în avancronica partidei din această seară: „Obiectivul meu este să nu pierdem meciul. Jucătorii au avut o atitudine bună la antrenamente şi sunt optimist. Este mai dificil să joci împotriva unei echipe precum Grecia, noi jucăm bine cu echipele sud-americane. Aş fi vrut să folosesc tot lotul în meciul cu Argentina, dar nu putem să facem decât şase schimbări„.

Citeşte şi ROMANIA-ARGENTINA LIVE PRO TV: Totul despre confruntarea cu Messi şi compania

Partida România – Argentina va fi condusă de o brigadă din Italia care îl va avea la centru pe Gianluca Rocchi, care a arbitrat-o pe Steaua la Chelsea Londra (scor 1-0 pentru englezi), în decembrie 2013, în faza grupelor Ligii Campionilor.

Citeşte şi ROMÂNIA – ARGENTINA. Unde se vede meciul LIVE la TV

Meciul ROMÂNIA – ARGENTINA va începe la ora 21.30, va fi transmis în direct de PRO TV şi va putea fi urmărit LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient îngrășământ natural care promite o recoltă bogată.
Capital.ro
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
BNR face anunțul zilei pentru toți românii cu credite în lei!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Trei zodii care vor avea parte de surprize plăcute în această săptămână. Soarele răsare pe strada lor
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De la 1 iulie crește salariul minim cu 400 de lei: Cu câți bani vor rămâne în mână românii după impozitare
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România de la 1 iulie. S-a dat ordin în toate statele din UE
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'