România, desemnată câştigătoarea Campionatului European de Rugby. Iniţial, trofeul i-a fost atribuit Georgiei

România a fost desemnată câștigătoarea Rugby Europe Championship, ediția 2017, fosta Cupă Europeană a Națiunilor, în urma victoriei cu 8-7 în fața Georgiei, duminică, la București, după ce forul continental, Rugby Europe, declarase inițial învingătoare formația Georgiei.

20 mart. 2017, 08:48
România, desemnată câştigătoarea Campionatului European de Rugby. Iniţial, trofeul i-a fost atribuit Georgiei

Nationala de rugby a Romaniei a castigat meciul cu Georgia, 8-7 si si-a adjudecat cele doua trofee puse in joc, cel de campioana a editiei 2017 a Rugby Europe Championship si Cupa Antim Ivireanu. Iniţial, pe site-ul Rugby Europe georgienii erau daţi drept câştigători, ei având un număr mai mare de eseuri înscrise, decât „stejarii”.

Ultimul meci dintre România și Georgia a decis câștigătoarea Rugby Europe Championship 2017. Ca urmare a victoriei cu 8-7 a României, clasamentul pe site a fost modificat automat, incluzând o eroare tehnică ce a avut consecințe asupra situației de fapt — trofeul fiind înmânat Georgiei. În conformitate și respectând regulile competiției, dacă două sau mai multe echipe au același număr de puncte, cea mai bine clasată va fi echipa cu cele mai multe puncte în meciurile directe.

Dacă în competiție se joacă un singur meci între echipe, echipa care câștigă meciul este cea mai bună echipă. Așadar, România este anunțată câștigătoarea REC 2017 datorită victoriei împotriva Georgiei„, a precizat Rugby Europe pe site-ul său.

De asemenea, Rugby Europe își cere scuze fanilor, jucătorilor și celor două țări din cauza confuziei făcute în clasament și în momentul decernării trofeului.

Clasamentul pe site, imediat după România-Georgia 8-7: