România, model în Europa în privinţa monitorizării transporturilor de lemn

România a devenit ţara cu cele mai transparente livrări de buştean din Europa. Cel mai mare procesator de cherestea a implementat sistemul Timflow care este conceput pentru monitorizarea transporturilor de lemn, de la locul de încărcare şi până la porţile fabricilor.

RomaniaTV.net
02 nov. 2017, 11:23
România, model în Europa în privinţa monitorizării transporturilor de lemn

Sistemul reprezintă măsura centrală a planului de acţiuni al companiei pentru lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale din România şi permite monitorizarea completă a parcursului transporturilor, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii.

„Preîntâmpină niste posibilitati de frauda. Posibilitatea ca un camion sa foloseasca aceleasi documente pentru doua drumuri, posibilitatea ca un transport sa nu fie in directia in care a fost gandit, aceste lucruri sunt masuri de siguranta care ne fac si pe noi procesatorii si pe cei care vand mai increzatori ca parcursul pe care il are lemnul de la padure la fabrica este unul sigur si asigura prin faptul ca are o interfata cu publicul transparenmta catre societatea civila, oamenii pot sa vada ei singuri care e drumul si care este zona din care provine este autorizata sau nu”, a declarat DAN BĂNACU, director general HIS România.

HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER a cerut tuturor furnizorilor săi să accepte sistemul de monitorizare Timflow, iar în prezent, 660 de camioane sunt echipate cu dispozitivele GPS.

„Este o solutie foarte noua pe care noi am implementat-o. Suntem primii care folosim acest sistem pe sute de camioane. Aplicatia noastra are multe elemente de noutate dovada ca e si apreciata si a trezit un interes international”, a mai spus Dan Bănacu. 

Sistemul de monitorizare prin GPS, Timflow, permite chiar şi publicului acces la datele referitoare la livrările de buştean către fabricile de cherestea Holzindustrie Schweighofer – pe site-ul timflow.com.