România o obţinut o nouă medalie la Olimpiada de la Beijing, după 8 ani. Avem bronzul şi la lupte

Ştefan Gheorghiţă, clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice din 2008, la lupte libere, a primit vineri la COSR medalia de bronz la categoria 74 de kilograme, după ce medaliatul cu argint de la Beijing, uzbekul Soslan Tigiev, a fost descalificat, fiind găsit dopat la reanalizarea probelor.

20 oct. 2017, 09:30
România o obţinut o nouă medalie la Olimpiada de la Beijing, după 8 ani. Avem bronzul şi la lupte

La ceremonia care a avut loc la Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din București, au primit distincții alți trei sportivi români, Cristina Casandra (atletism), Eusebiu Iancu Diaconu (lupte greco-romane) și Roxana Daniela Cocoș (haltere).

Atleta Cristina Casandra a fost premiată cu o diplomă pentru locul 4 ocupat la 3.000 m obstacole, Eusebiu Iancu Diaconu, pentru locul 7 ocupat în clasamentul întrecerilor de lupte greco-romane, în limitele categoriei 60 kg, iar Roxana Daniela Cocoș, pentru locul 7 pe care s-a clasat in ierarhia feminină de la haltere, la categoria 58 kg.

La eveniment au luat parte Mihai Covaliu, președintele COSR, Octavian Morariu, membru CIO pentru România și vicepreședinte al COSR, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducători ai federațiilor sportive naționale, personalități ale mișcării sportive din România.

Cu medalia de bronz atribuită lui Ştefan Gheorghiţă, România ajunge la 9 medalii cucerite la Olimpiada de la Beijing, patru de aur, una de argint şi patru de bronz, ocupând locul 17 în clasamentul pe naţiuni. În 2012, la Olimpiada de la Londra, România s-a clasat pe locul 28, cu două medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz, iar anul trecut, la Olimpiada de la Rio, ne-am clasast doar pe locul 47, cu o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.