ROMANIA- SPANIA 0-0: Semne bune pentru Euro 2016

România și Spania au terminat la egalitate, 0-0, în cel mai tare amical al tricolorilor din 2016.
Romania TV
27 mart. 2016, 17:37
ROMANIA- SPANIA 0-0: Semne bune pentru Euro 2016

Echipa naţională a României a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Spaniei, într-un meci amical disputat pe Cluj Arena.

ROMANIA- SPANIA 0-0

Min. 93: România încheie pe contraatac, dar Torje greşeşte pasa decisivă către Raul Rusescu

Minutul 80 – Spania atacă mai mult, dar apărarea naţionalei României rezistă şi face presing curajos.

Minutul 65 – Isco pătrunde periculos în careul nostru, dar este deposedat la timp

Minutul 60 – Ocazie mare pentru România! O acţiune foarte bună a lui Stanciu, care îi pasează lui Andone, dar şutul celui din urmă trece pe lângă poartă

Minutul 47 – Ocazie mare pentru Pique! O centrare îl găseşte singur pe fundaşul Barcelonei, dar şutul acestuia arată de ce spaniolul evoluează în defensivă 

Se reia partida.

MIN 45: Romania – Spania 0-0 la pauză! 

În prima repriză a avut loc un incendiu la liftul stadionului, la tribuna oficială, din cauza supraîncărcării circuitelor, însă acesta a fost stins rapid.

Echipe de start:

Spania: 1. Casillas-cpt. – 19. Mario Perez, 3. Pique, 4. Bartra, 18. Jordi Alba – 8. Koke, 25. Roberto Sergi – 11. Pedro, 21. David Silva, 24. Nolito – 9. Alcacer 

România: 12. Tătăruşanu – 22. Săpunaru, 6. Chiricheş-cpt., 21. Grigore, 3. Filip – 8. Pintilii, 5. Hoban – 7. Popa, 10. Stanciu, 19. Stancu, 9. Andone 

România – Spania se joacă duminică, de la ora 21:45, la Cluj și va transmis în format LIVE VIDEO STREAM AICI

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, Stancu – Fl. Andone
Selecționer Anghel Iordănescu

Spania: Casillas – Mario Gaspar, Bartra, Nacho, Jordi Alba – Sergi Roberto, Koke, Isco – D. Silva, Pedro, Nolito
Selecționer: Vicente del Bosque

Florin Andone (22 de ani) pare a fi câștigat, cel puțin momentan, duelul cu Keșeru. În plus, el provine din liga a doua spaniolă, de la Cordoba, și este mai familiarizat cu jocul prestat de iberici. Un alt argument în favoarea lui Florin Andone este faptul că el a marcat și în cel mai recent amical de forță al României, cel cu Italia, scor 2-2. 

România – Spania se joacă duminică, de la ora 21:45, la Cluj și va transmis în format LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

În rest, Tătărușanu îi va lua locul lui Pantilimon, în timp ce pe stânga se pare că va intra Toșca, după ce Steliano Filip nu a impresionat cu nimic în testul disputat miercuri seară.

ROMANIA- SPANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR şi DOLCE SPORT: Deşi pe hârtie există o diferenţă clară de valoare în favoarea ibericilor, publicul de pe Cluj Arena, motivaţia superioară a băieţilor noştri şi schimbările din primul „11” ar putea înclina balanţa. Dacă Iordănescu a preferat să protejeze mulţi titulari de drept ai naţionalei în confruntarea cu Lituania, de miercuri, Del Bosque a folosit echipa standard în amicalul cu Italia, scor 1-1. Ca atare, e de aşteptat ca tehnicianul iberic să dea şanse şi altor fotbalişti din lot, astfel că la nivelul omogenităţii adversarii ar putea avea de suferit.

Del Bosque va opera destule schimbări faţă de partida cu squadra azzurra. Sergio Ramos s-a întors deja la Real după accidentarea suferită, astfel că Nacho este favorit să îi ia locul în centrul defensivei, alături de Pique.

ROMANIA- SPANIA LIVE VIDEO ONLINE TVR şi DOLCE SPORT: Echipele probabile

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, Stancu – Fl. Andone
Selecționer Anghel Iordănescu

Spania: Casillas – Mario Gaspar, Bartra, Nacho, Jordi Alba – Sergi Roberto, Koke, Isco – D. Silva, Pedro, Nolito
Selecționer: Vicente del Bosque

ROMANIA – SPANIA 2016: Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Cluj că aşteaptă duminică un meci bun împotriva Spaniei, evidenţiind faptul că jucătorii săi vor avea ocazia să îşi afle nivelul în vederea Campionatului European din Franţa.

Anghel Iordănescu a declarant că pentru meciul cu Spania se aşteaptă la o shcimbare a mentalităţii jucătorilor săi, de care nu este pe deplin mulţumit după meciul din 23 martie, câştigat în faţa Lituaniei cu scorul de 1-0, la Giurgiu.

„Ne bucurăm că suntem împreună şi sperăm ca şi dumneavoastră să fiţi bucuroşi după meciul de mâine. După partida cu Lituania nu am avut multe motive de satisfacţie şi mă refer la prima repriză. Mă bucur că am câştigat şi am adus jucători noi, cei trei debutanţi. Repriza a doua a fost mai bună, dar evident că ne dorim mai multe de la echipa naţională. Meciul cu Spania este un test pe care îl aşteptam. Rar se întâmplă să jucăm la acest nivel. Sperăm să avem o altă comportare. Aştept de la jucători mobilizare şi concentrare.Trebuie să ne autodepăşim”, a afirmat Iordănescu.

El aşteaptă o altă mobilizare la meciul amical cu Spania : „Jucăm cu o fostă campioană mondială care e şi campioana Europei şi are jucători de mare clasă, cu mulţi dintre ei la un nivel extraordinar de înalt. Sunt jucători de la Real Madrid sau Barcelona. Din datele pe care le avem, mă aştept la modificări din partea Spaniei faţă de meciul lor cu Italia. Mi-e greu să vă dau formaţia cu care vom aborda meciul de mâine, dar vor fi modificări şi jucători noi în 11-le de strart. Cei care vor intra vor da totul şi vor juca pe măsura doleanţelor dumneavoastră. Spania, pe parcursul ultimilor doia ani, a rulat un lot de 45 de jucători, 33 în preliminarii şi 12 în jocurile amicale. Deci e clar că au o arie de selecţie mare, un lot cu multe vedete şi sunt convins că asta ne va motiva să ne ridicăm la nivelul lor”, a explica antrenorul naţionalei.

Iordănescu a mai declarat că a decis mutarea antrenamentului naţionalei pe stadionul lui CFR Cluj pentru a proteja gazonul de pe Cluj Arena, declarând de asemenea că este impresionat de modul în care suporterii s-au mobilizat. „Am dorit să menajăm terenul pentru că nu cred că ar fi rezistat apoi şi mâine. Mi-aş dori ca băieţii să îndrăznească mai mult, să se autodepăşească, să se ridice la înălţimea adversarului şi să lase o impresie bună. Jucăm pentru prima dată pe terenul Universităţii Cluj. Pasiunea şi dragostea cu care sunt convins că suporterii ne vor înconjura mâine, ne vor motiva. Nicăieri în România biletele pentru meciul naţionalei nu s-au epuizat atât de repede”, a mai spus acesta.

La conferinţa de presă de dinaintea antrenamentului oficial au fost prezenţi şi patru dintre jucătorii aflaţi în lotul României pentru partida de duminică, cu Spania: Florin Andone, Ciprian Tătruşanu, Ioan Hora şi Adi Popa.

„‘Nu sunt spaniol, eu sunt român. E un meci special pentru mine pentru că joc acolo şi îmi face plăcere. E un meci foarte greu şi important în care ne vom vedea nivelul. Sperăm să avem o partidă bună”, a declarat atacantul Cordobei, Florin Andone.

„O apărare bună nu depinde doar de portar şi de fundaşi. Trebuie să ne apărăm bine toţi şi să respectăm planul tactic. Ei au jucători valorşi, dar şi noi suntem buni, suntem calificaţi la Euro şi de fiecare dată când am întâlnit echipe mai bine cotate am jucat mai bine. Experienţa acumulată de mine la Steaua, jucând cu echipe mari din Europa dar şi din derby-urile cu Dinamo, cred că dau încredere pentru a evolua bine în meciuri de acest gen”, a explicat portarul naţionalei, Ciprian Tătăruşanu.

„Am jucat multe meciuri internaţionale şi am acumulat experienţă. Meciul de mâine seară ne va da ocazia să vedem ce valoare avem. Sperăm la un rezultat bun, pentru că de aceea ne-am pregătit. Spania este un adversar de talie mondială”, este de părere Adi Popa, mijlocaşul „tricolorilor”

„Mă bucur că am putut să îmi fac debutul. Îmi doresc ca mâine să joc şi e un vis să dau gol. Sper să vă aduce bucurii”, a explicat Ioan Hora, jucător care a debutat la naţională în partida cu Lituania.

Vicente del Bosque: Nu vom juca cu rezervele, ci cu cei mai bine pregătiţi jucători

Selecţionerul naţionalei Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă de la jucătorii săi să fie concentraţi la meci chiar dacă au şi competiţii în care sunt agrenaţi cu echipele de club, remarcând faptul că reprezentativa României are o apărare bună care o face să fie un adversar redutabil.

„Sunt competiţii paralele, cele de la club şi cele cu naţionala. Nu e un lucru foarte bun dacă ei se păstrează pentru meciurile echipelor de club şi nu joacă la naţională. Am urmărit echipa României, cel puţin meciurle din preliminarii. Este o echipă bine organizată în joc ceea ce înseamnă că este un adversar redutabil. De asemenea, având în vedere că au primit în preliminarii doar două goluri, au o apărare bună. Îmi amintesc ultimul meci jucat cu România. Trebuie să jucăm bine şi să fim competitivi şi ştiu că atunci, după ultimul meci Spania – România, i s-a cerut capul lui Luis Aragones, dar ştiu că după aceea a început o perioadă foarte bună”, a spus tehnicianul spaniol.

Del Bosque a explicat că este mulţumit de randamentul atacantului Aritz Aduriz (Atletico Bilbao), care este eficient atât în meciurile naţionalei cât şi la echipa de club, şi a explicat că nu va folosi rezervele, ci pe cei mai bine pregătiţi jucători. „Aduriz este un jucător foarte bun, joacă la naţională ca la club şi are un randament foarte bun. Vom juca cu un vârf sau două, în funcţie de ce decidem. Pentru mine, toţi jucătorii de la naţională sunt titulari şi nu fac diferenţe. Vom juca cu jucătorii pregătiţi să joace şi referitor la starea gazonului, vom vedea la primul antrenament”, a mai spus selecţionerul Spaniei.

Meciul amical România – Spania va avea loc, duminică, de la ora 21.45, pe Cluj Arena.

ROMANIA SPANIA LIVE VIDEO ONLINE: Măsuri antiteroriste

Măsurile speciale vizează acţiuni de control pirotehnic cu câini al maşinilor, control corporal exigent, fiind interzis accesul cu umbrele şi sticle, iar recomandarea este ca suporterii să vină fără bagaje.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, Florinel Budişan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că, înaintea partidei, controlul corporal se va desfăşura cu o exigenţă sporită pentru a evita introducerea în interiorul stadionului a obiectelor interzise şi a mijloacelor pirotehnice.

“Având în vedere situaţia care s-a întîmplat în Europa, respectiv la Bruxelles, vom lua măsuri specifice, vom avea structuri specializate antiteroriste care se vor afla în dispozitivul de ordine public la această partidă de fotbal şi vor lua măsuri în consecinţă. Am luat în considerare şi aceste aspecte legate de situaţia operativă, suntem pregătiţi pentru intervenţie în orice fel de situaţie”, a spus Budişan.

 

Managerul Departamentului Siguranţă şi Securitate al FRF, Sorin Cojocaru, a declarat la rândul său că face apel către suporteri să vină cu două ore înainte la meci, pentru evitarea înghesuielilor la porţi. “Cu două ore înainte de meci, deci la 19,45, se deschid porţile pentru spectatori. După ceea ce se întâmplă în Europa, în lume, am vrea ca suporterii echipei naţionale care vor veni duminică la meci să înţeleagă că am intrat într-o perioadă specială în ceea ce priveşte prezenţa în stadioane şi participarea la evenimente sportive în România, în Europa. Fac un apel către suporteri să vină din timp la meci, să evităm punctele nevralgice şi înghesuielile la porţi care le-ar crea lor discomfort dar şi organizatorului. Este bine ca suporterii care vin cu bagaj, geantă, rucsac, să le lase acasă, să vină îmbrăcaţi adecvat şi cu biletul în mână. Este permis accesul în stadion cu steagurile naţionale ale celor două ţări, tot ce înseamnă bannere sau materiale vizuale pe orice fel de suport, pânză, plastic, orice culoare, în afara tricolorului, nu va fi permis accesul pe stadion a acestor materiale”, a spus Cojocaru.

Acesta a precizat că echipa Spaniei vine cu protecţie specială de la ei din ţară, oficialii spanioli cerând o supraveghere pe traseu, de la stadion la hotel şi la aeroport.

Comandantul Poliţiei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat şi el că traficul rutier va fi restricţionat înaintea meciului în zona Cluj Arena, urmând să aibă loc un control pirotehnic al maşinilor care intră în parcarea stadionului cu ajutorul poliţiştilor de la Centrul Chinologic de la Sibiu care vor aduce şase câini specializaţi pentru astfel de lucruri.

De asemenea, accesul pe stadion va fi interzis cu umbrele sau sticle. În total, dispozitivul de ordine public pe perioada meciului va fi compus din circa 200 de poliţişti, 300 de jandarmi şi peste 260 de stewarzi.

Meciul România – Spania se va disputa duminică, pe Cluj Arena, de la ora 21,45.

ROMANIA, victorie la limită în ultimul amical

ROMANIA-LITUANIA 1-0. Anghel Iordănescu a preferat o echipă experimentală, odihnind mai mulţi jucători importanţi pentru amicalul de lux cu Spania, de duminică, ora 21:45, de la Cluj-Napoca. Stanciu a intrat pe teren după pauză şi a marcat chiar la debut, cu un şut de la 25 de metri.

ROMANIA-LITUANIA 1-0

A marcat: STANCIU 65.

România: Pantilimon – Măţel, Moţi, Chiricheş, St. Filip (Toşca 86) – Pintilii, Sânmărtean (Hoban 59) – Torje (A. Ivan 58), Rusescu (Keşeru 46), Fl. Tănase (N. Stanciu 46) – B. Stancu (I. Hora 76).

Lituania: Zubas – Vaitkunas, Freidgeimas,   Girdvainis, Andriuskevicius – Slivka (Kuklys 68), Zulpa – Petravicius, Cernych, Luksa (Mikoliunas 58) – Spalvis (Matulevicius 69).

ROMANIA-LITUANIA 1-0. În prima parte a meciului cele două formații s-au orientat mai mult spre faza de apărare decât cea de atac. La pauză, cele două formații au intrat la cabine la egalitate, 0-0. În repriza secundă, Anghel Iordănescu i-a trimis în teren pe Nicușor Stanciu și Claudiu Keșeru, aceștia înlocuindu-i pe Florin Tănase și Raul Rusescu. Stanciu a intrat în joc cu o poftă deosebită de joc și asta s-a văzut în minutul 65 când a marcat unicul gol al partidei. Stelistul a prins un șut de excepție de la 30 de metri și mingea l-a păcălit pe portarul lituanienilor, arătând o dată-n plus că Nicușor e unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1.

ROMANIA-LITUANIA 1-0. Nicușor Stanciu a devenit astfel cel de-al 74 lea jucător care marchează la debutul în tricoul naționalei. Ultimul care a reuşit o asemenea performanţă a fost Keşeru, în octombrie 2013, Andorra-România 0-4.

ROMANIA-LITUANIA 1-0. 10 meciuri se jucaseră până acum între România şi Lituania, bilanţul fiind de 9 victorii pentru tricolori şi o singură înfrângere, la Cluj-Napoca, în mandatul lui Victor Piţurcă. Prima partida a avut loc pe 26 august 1931, când România s-a impus în Lituania cu 4-2, iar ultimul joc a fost pe 6 iunie 2009, când „tricolorii” au câştigat la Vilnius cu 1-0, prin golul lui Marica.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Comuna din România unde mai trăiesc doar câțiva oameni. Are ulițele asfaltate și apă curentă, iar casele se vând cu 40.000 de euro
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți șoferii care fac ITP. Ce trebuie să facă înainte de inspecția tehnică
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Categoria de șoferi care scapă nepedepsită deși încalcă legea! Polițiștii sunt neputincioși
Adevarul
Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Directiva care i-a înnebunit pe oameni. De ce nu se mai rup capacele sticlelor
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
După ce s-a “curățat” la Floreasca și Obregia, Adrian Mititelu Jr. și-a reluat păcatele… Paranghelie la NUBA până la 3 dimineața cu vinuri fine!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaților
Capital.ro
Se dau BANI sigur de la stat. Anunț pentru mii de români: Să facă contestație
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Fenomene paranormale. Nici specialiștii nu pot explica aceste mistere
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'