Românii cu venituri din drepturi de autor figurează ca fiind neasiguraţi la Sănătate: De vină este sistemul informatic

Multe persoane care au venituri doar din drepturi de autor sunt acum neasigurate la Sănătate, deşi avem în vigoare o Ordonanţă de Urgenţă prin care s-a reglementat tocmai faptul că acestea rămîn asigurate la Sănătate pînă pe 15 iulie 2018, data-limită de trimitere la ANAF a declaraţiei unice, scrie ECONOMICA.NET. 

RomaniaTV.net
18 apr. 2018, 09:49
Românii cu venituri din drepturi de autor figurează ca fiind neasiguraţi la Sănătate: De vină este sistemul informatic

CNAS a confirmat pentru ECONOMICA.NET această problemă şi a explicat că implementarea schimbărilor legislative în sistemul informatic unic integrat al Casei (SIUI) mai durează. CNAS îndeamnă persoanele neasigurate la Sănătate să sesizeze problema la [email protected].

Multe persoane care au venituri doar din drepturi de autor sunt acum neasigurate la Sănătate, arată sistemul informatic al CNAS (SIUI). Acestea, dar nu numai, pot afla dacă sunt asigurate la Sănătate pe platforma dedicată a CNAS, pe care o puteţi accesa la acest link.

Citeşte şi Declaraţie unică de venit: Schimbări importante pentru persoanele plătite pe drepturi de autor

În acest moment, cei care au venituri doar din drepturi de autor figureză neasiguraţi la sistemul asigurărilor sociale de sănătate, deşi e în vigoare o Ordonanţă de Urgenţă (nr. 18 din 15 martie 2018, în vigoare din 23 martie) care reglementează tocmai faptul că aceste persoane rămân asigurate la Sănătate până pe 15 iulie 2018.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.