Românii nu mai cred în BISERICĂ. Credibilitatea BOR scade sub 50% în sondaje, „încrederea în justiţie în România e uimitoare”

Încrederea românilor în Biserică a scăzut sub 50%, a spus sociologul Alin Teodorescu, la Digi24, fiind pentru prima dată de la Revoluție când se întâmplă acest lucru. Pe de altă parte, încrederea în Justiție a crescut peste 50 la sută.

12 oct. 2017, 09:35
Românii nu mai cred în BISERICĂ. Credibilitatea BOR scade sub 50% în sondaje, „încrederea în justiţie în România e uimitoare”

„Încrederea în justiție în România e uimitoare, peste 50%, ceea ce ne-a normalizat. Societatea românească a devenit echivalentul societăților din Occident. Și abia acum în lupta asta din ultimele zece luni, de la alegeri, se vede ce important a fost pachetul de legi pe justiție din 2004. Țineți minte ce luptă a fost să scoatem legile justiției. A determinat separarea judecătorilor de legislativ. Abia acum se vede cât de important a fost”, a spus Alin Teodorescu, la emisiunea În fața ta, potrivit Digi24.

„Acum 20 de ani, România era o democrație originală. Când întrebai publicul în cine are încredere, spunea: Biserica, mass media și Armata. Lună de lună era așa, era plictisitoare. Acum, Biserica e sub 50% grad de încredere, justiția se apropie de 60%, pompieri și SMURD – 80%. Anumite părți ale statului încep să câștige. Mass media a căzut și ea sub 50%, e o discuție de ani de zile. Din decembrie 89, România a fost caz special, sute de posturi în mai puțin de 10 ani, presa și a fi jurnalist era o demnitate la un moment dat”, a mai spus sociologul.

Sondajul IMAS este realizat lunar pe un eșantion de 1000 respondenți, prin telefon, iar marja de eroare e de plus minus 3%.

În ultimele luni, Biserica Română a fost zdravăn zguduită de un scandal monstruos în care a fost implicat preotul Cristian Pomohaci. Pomohaci a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale. Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Unul dintre cei mai cunoscuţi producători de filme pentru adulţi a dezvăluit un lucru incredibil, despre oamenii în sutane cărora enoriaşii le pupă, evlavioşi, mâna.

Scandalul sexual în care a fost implicat Cristian Pomohaci l-a inspirat pe producătorul Zoltan Nagy, care a făcut o mărturie şocantă, scrie spynews.ro.

Citeşte şi Cristian Pomohaci a instaurat teroarea la el în sat. „Băieţii preotului ameninţă şi îi lovesc pe cei care spun ceva împotriva lui…

„În decursul anilor am cunoscut oameni din categoriii sociale diferite care erau homosexuali. De exemplu, băieţi care erau la Teologie în Cluj şi veneau la casting pentru filmări XXX şi care povesteau despre micile orgii sexuale pe care le făceau atât cu băieţi, colegi între ei, uneori cu pedagogii lor sau uneori chiar şi cu fete… Am discutat cu tineri care aveau 20-21 de ani şi care în adolescenţă au trecut prin viol, au fost hărţuiţi şi târâţi în relaţii homosexuale pe care nu le-ar fi recunoscut niciodată, din diferite motive… Unii au fost afectaţi, alţii nu, ba mai mult, unii şi-au dat seama că le provoacă plăcere relaţia sexuală cu un alt bărbat… Am presimţirea că în scurt timp părintele va recunoaşte absolut tot… Mai ales că vor prinde curaj şi vor vorbi şi alţi tineri care au trecut prin patul părintelui Pomohaci. Oricum, orientarea sexuală sau comportamentul în relaţiile sexuale nu au legatură cu ocupaţia sau statutul social al unei persoane! Fie el şi… preot! (…) Cred că Pomohaci ar fi recunoscut din acuzaţii, mai ales cele homosexuale, însă bulina neagră este că ar fi întreţinut acum câţiva ani – şi poate şi acum – relaţii cu băieţi minori, copii de 12-13 ani – relaţii care sunt deja de condamnat! Homosexualitatea nu mai reprezintă azi un viciu nici pentru un preot, politician, artist, sportiv, om de afaceri, profesor sau simplu muncitor! Pomohaci putea fi un preot excepţional, fiind chiar homosexual sau bisexual, însă partea cu băieţii minori, violul, hărţuirea acestor tineri sunt deja de condamnat şi, în acest caz, vorbim despre ceva mult mai grav”, a afirmat producătorul Zoltan Nagy.