Românul condamnat la moarte în Malaezia şi-a făcut altar din icoanele de la Gigi Becali. Ce spune tatăl său

Dumitru Gologan, tatăl românului condamnat la moarte în Malaezia, s-a hotărât să vorbească din nou public, pentru a lămuri controversele apărute în ultima vreme, el fiind acuzat că nu-i trimite fiului său banii pe care îi primeşte din donaţii.

11 sept. 2015, 07:53
Românul condamnat la moarte în Malaezia şi-a făcut altar din icoanele de la Gigi Becali. Ce spune tatăl său

Dumitru Gologan susţine că banii şi cărţile primite de la Gigi Becali au ajuns la fiul său, care se află în închisoare în Malaezia. „Am vorbit miercuri cu Ionuţ, cu băiatul meu. M-a sunat din Malaezia, din puşcărie. Banii au ajuns la el, vă pot pune la dispoziţie chitanţele. Şi, de asemenea, a primit toate darurile: şi de la patriarhie, şi de la domnul Becali. Au ajuns la el prin doamna consul Camelia Tudose. Dânsa a fost în vacanţă în România, iar eu m-am întâlnit cu dânsa şi i-am dat cărţilele sfinte, icoanele şi celelalte obiecte religioase primite de mine la patriarhie şi la palatul domnului Becali„, a declarat pentru ziarulring.ro, Dumitru Gologan.

Nu e nimic adevărat din ce s-a speculat că mi-am renovat casa pe banii domnului Becali. Că mi-am luat două cutii de vopsea, şi alea pe datorie, ca să-mi vopsesc nişte uşi, asta nu înseamnă că eu am cheltuit toţi banii primiţi de la domnul Becali pentru băiatul meu. Vă repet, eu am chitanţele că i-am trimis banii băiatului şi vreau să-i arăt aceste chitanţe şi domnului Becali. Eu am trimis banii, prin Western Union, doamnei consul, iar dânsa, înainte să vină în concediu în România, i-a dus banii băiatului în puşcărie„, a ţinut să dezmintă bărbatul.

Citeşte şi Tânărul condamnat la moarte în Malaezia l-a sunat pe Gigi Becali. Ce rugăminte i-a adresat acesta

Totodată, el a dezvăluit şi ce a discutat cu fiul său în ultima convorbire telefonică: „Nu ştiu cum a făcut băiatul meu rost de telefonul domnului Becali, dar să ştiţi că l-a sunat, i-a mulţumit şi pentru bani, şi pentru cadouri: «Domnu’ Gigi, eu l-am sunat pe tata să nu vină, să-mi trimită banii să-mi pun dantura, că am probleme din cauza hranei de aici din închisoare». Şi băiatul mi-a spus că ţine legătura în continuare cu domnul Becali (…) Mi-a povestit că şi-a făcut în celulă, pe un perete, un altar la care să se roage. Acela este peretele lui sfânt la care se închină când ştie el. Despre dosar, băiatul mi-a zis că i s-a aprobat recursul şi că nu ştie decât că o să se judece anul viitor. A precizat că are încredere şi că la anul va veni acasă„.

În schimb, Gigi Becali spune că Ionuţ Gologan l-a sunat o singură dată din Malaezia. „Băiatul m-a sunat o singură dată din Malaysia şi mi-a spus că taică-său i-a trimis doar 1.500 de euro. Şi mi-a precizat: «Domnu’ Becali, dacă vreţi să-mi mai trimiteţi ceva, trimiteţi, vă rog, numai prin doamna consul!». Nu m-a mai sunat să-mi spună dacă a primit sau nu cărţile. Asta e. Dacă eu i-am dat lui taică-său 3.000 de euro şi el i-a trimis băiatului în puşcărie doar 1.500 de euro, eu ce să-i fac? Dacă taică-său nu-l ajută, eu cum pot să-l ajut mai mult? (…) Încercăm să-l salvăm pe băiatul ăsta, dar, dacă o să-l ajut în continuare, nu mai vreau să mai fac nimic public. Nu mai vreau să se ştie. Important este să scape de condamnarea la moarte, dacă se poate. El trebuie să facă penitenţă şi să se roage încontinuu la Dumnezeu!„, a spus Gigi Becali.