Romanul lui Bogdan Teodorescu, recomandat cititorilor de librarii din Paris

"Amuzant", "intunecat", "fascinant" – sunt verdictele pe care librarii francezi le transmit cititorilor, indemnandu-i sa citeasca romanul "Spada", semnat Bogdan Teodorescu si aparut recent in traducere franceza.

03 iun. 2016, 12:50
Romanul lui Bogdan Teodorescu, recomandat cititorilor de librarii din Paris

Desi sunt doar doua saptamani de la lansarea oficiala a versiunii franceze a romanului, acesta a primit deja numeroase aprecieri in presa, online si, mai nou, chiar din partea magazinelor specializate. Exista in librariile occidentale o practica binecunoscuta, prin care librarii recomanda carti interesante si valoroase cititorilor prin intermediul unor „biletele”, tiparite sau chiar scrise de mana si aplicate pe rafturile care gazduiesc respectivele volume. Mai multe librarii franceze – din Paris, dar si din Nancy – promoveaza deja romanul „Spada” prin aceste instrumente inedite, care sunt mesaje personalizate adresate clientilor.

„Spada, sau despre cum intreaga clasa politica si mediatica se foloseste de un fapt divers pentru a-si servi propriile interese. Fascinant!”, afirma un astfel de mesaj afisat in Librairie de Paris, situata in Place de Clichy.

„Bogdan Teodorescu este MAESTRUL romanului politist romanesc!”, se entuziasmeaza librarii de la Librairie L’Arbre à Lettres din capitala franceza, in timp ce colegii lor din Nancy pun accent pe stilul autorului: „Cum se poate intampla ca un fapt divers sangeros sa fie folosit de oamenii politici si diversii lor asociati? Daca sunteti curiosi sa aflati ce se intampla prin Balcani, Spada va ofera un raspuns! Este amuzant, „negru”, instructiv, taios, ca o comedie frumoasa despre mediul politic. Merita efortul!”, cred librarii de la Hall du Livre din Nancy, unde de altfel autorul a si fost invitat sa participe la lansarea volumului sau.

Intre timp, Bogdan Teodorescu a mai publicat, in tara, un roman, intitulat „Libertate”, despre care criticul literar Horia Garbea a afirmat ca este „unul dintre cele mai bune, dar si unul dintre cele mai nelinistitoare romane despre dilemele si riscurile existentei noastre fragile”.