RONALDINHO se retrage din FOTBAL. Vezi cele mai tari faze cu starul brazilian VIDEO

Ronaldinho spune adio fotbalului şi va avea trei meciuri de retragere. Brazilianul nu a mai jucat fotbal profesionist de doi ani şi va da ultima  reprezentație în august, după Campionatul Mondial din Rusia.

17 ian. 2018, 09:50
RONALDINHO se retrage din FOTBAL. Vezi cele mai tari faze cu starul brazilian VIDEO

Ronaldinho susținea în decembrie 2017 că vrea să mai îmbrace o dată tricourile fostelor echipe, iar apoi să se concentreze fie pe proiectele muzicale, fie pe școala sa de fotbal.

„El se va opri, iar pentru turneul său de adio, vom organiza ceva grandios, frumos, după Cupa Mondială din Rusia, probabil în luna august. Vom organiza turnee în Brazilia, Europa şi Asia şi avem în vedere disputarea unui meci cu o selecţionată a Braziliei”, a spus Roberto Assis, fratele şi impresarul lui Ronaldinho.

Ronaldinho va candida la alegerile pentru Senat din Brazilia

Ronaldinho s-a născut pe 21 martie 1980, la Porto Alegre, unde a și început fotbalul, la Gremio. În 2001 a plecat la PSG, iar apoi a urmat cea mai bună perioadă a carierei, cea de la Barcelona, unde a stat cinci ani. A ajuns la Milan în 2008, unde a avut doi ani și jumătate mai puțin satisfăcători. Apoi s-a întors în Brazilia, în 2011, la Flamengo. Un an mai târziu, a trecut la Atletico Mineiro, cu care a câștigat Copa Libertadores. După această aventură, pentru un sezon (2014-2015), Ronaldinho a evoluat la Queretaro în Mexico. În 2015, a ajuns la Fluminense, unde a jucat șapte meciuri în campionat și de care s-a despățit apoi în septembrie 2015, după trei luni. Din 2016, nu a mai jucat la niciun club profesionist ajungând la concluzia, în urmă cu câteva luni, că este „prea bătrân” pentru a mai juca fotbal.