Ruşii BOMBARDEAZĂ taberele Statului Islamic din Siria

Avioanele rusești au bombardat poziții ale Statului Islamic în estul cetății antice Palmira din Siria.

RomaniaTV.net
12 iul. 2016, 18:54
Ruşii BOMBARDEAZĂ taberele Statului Islamic din Siria

Armata rusă a anunțat că a bombardat marți poziții ale jihadiștilor Statului Islamic în estul cetății antice Palmira din Siria, recucerită la sfârșitul lunii martie de către armata siriană susținută de aviația Rusiei.

Șase bombardiere Tu-22M3 au decolat de la baza lor din Rusia și au efectuat ”un tir concentrat de bombe cu fragmentație împotriva infrastructurilor grupării teroriste Statul Islamic”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat publicat în limba engleză pe rețeaua socială Facebook.

Tirurile au vizat două cartiere din estul Palmirei și au distrus o tabără, trei depozite de muniții, trei tancuri, circa zece vehicule, precum și ”un mare număr de inamici”, potrivit comunicatului.

Ministerul a precizat, de asemenea, că membrii coaliției internaționale conduse de SUA ”au fost informați dinainte” în legătură cu loviturile aeriene.

Luni, combatanți ai Statului Islamic au făcut o incursiune în cetatea antică Palmira, pentru prima dată de când au fost alungați de către forțele regimului sirian, a indicat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO). ”Combatanții care s-au infiltrat în oraș au fost uciși. Atacul a eșuat. Cel puțin cinci soldați ai regimului au murit în lupte”, a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.