Ryanair, probleme în paradis! Compania aeriană s-a confruntat cu mai multe incidente în acest an: „greaţă, dureri de cap şi de urechi”

Compania aeriană irlandeză Ryanair a ”decolat” printre celelalte concurente de pe piață, dovadă, numărul mare de zboruri, prețurile OK la bilete, peste un miliard de pasageri anul trecut și aparatele moderne de zbor. Ultima perioadă a fost, însă, cam tulbure.

15 iul. 2018, 14:40
Ryanair, probleme în paradis! Compania aeriană s-a confruntat cu mai multe incidente în acest an: „greaţă, dureri de cap şi de urechi”

„Ryanair. Ştii cine suntem. Ştii cu ce ne ocupăm. Ştii că atunci când călătoreşti cu Ryanair vei ajunge acolo unde îţi doreşti mai ieftin, în siguranţă şi fără agitaţie…” Și textul de pe site-ul companiei curge lin, frumos, acaparator! Doar că, în acest an, mai multe incidente s-au petrecut cu zborurile Ryanair.

Panică la bordul unui avion! Este vorba de aeronava companiei Ryanair, care a fost nevoită să aterizeze de urgență la o altă destinație. Nu mai puțin de 30 de pasageri, dintre cei 189, aveau să ajungă apoi la spital! Zborul de la Dublin la Zadar, un oraș din Croația, s-a încheiat prost pentru pasageri, care au ajuns la Frankfurt (Germania). O scădere a presiunii în aeronavă a provocat mari probleme de sănătate călătorilor.

Aceștia s-au simțit rău, plângându-se de „dureri de cap, de urechi şi li s-a făcut greaţă!” A fost dezvăluirea făcută de purtătorul de cuvânt al poliţiei din Frankfurt. Acesta este incidentul petrecut vineri la compania aeriană. Ultimul. Pentru că Ryanair s-a confruntat, în acest an, cu mai multe probleme. 

12 iulie 2018. 30 de zboruri, anulate! Angajații protestează
Așa a sunat vestea din acea zi de iunie: Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anulat 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda! Asta după ce discuţiile cu sindicatele privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă au eșuat. Cele două părți nu au ajuns la nicuun acord. Astfel, 27% din piloţii săi irlandezi au declanşat o mişcare de protest de 24 de ore.

5 iulie 2018. Grevă la Ryanair! Zboruri anulate
După ce piloții din Irlanda ai companiei au protestat vizavi de condițiile de muncă, personalul Ryanair din Italia, Portugalia, Spania și Belgia a anunțat că va organiza o grevă la finalul lunii iulie. Italienii, pe 25 iulie (24 de ore), spaniolii, portughezii și belgienii, pe 25-26 iulie (48 de ore).

Sindicatele au anunțat, de asemenea, că vor urma mai multe greve dacă linia aeriană irlandeză nu vine cu rezolvări la problemele ridicate de angajați în privința condițiilor de muncă. Imediat, a fost prezentată conducerii o listă cu cerințele angajaților.

Asociația Piloților Irlandezi era nemulțumită de faptul că oficialii Ryanair nu iau în serios cererile piloților și nu vin cu soluții concrete. Progresul în ceea ce privește măririle salariale și îmbunătățirea condițiilor de muncă este aproape inexistent.

Conform unui comunicat Ryanair, peste 210.000 de pasageri au avut zborurile anulate din cauza grevelor personalului aerian în luna iunie. Peste 2.100 de zboruri au fost anulate sau au avut de suferit din cauza lipsei de personal, comparativ cu 41 de zboruri anul trecut, în luna iunie. 

25 iunie 2018. Un avion Ryanair a ratat decolarea de pe Otopeni
Incident aviatic pe 25 iunie, chiar pe Aeroportul Henri Coandă, de la Otopeni. Un avion Ryanair București – Berlin a ratat decolarea. Aparatul de zbor a rămas la sol, din cauza unor probleme tehnice.

Citeşte mai mult pe cancan.ro