S-a electrocutat cu încărcătorul de la iPhone. Este al doilea caz din ultimele două săptămâni

Un bărbat din Huntsville (Alabama) a avut parte de şocul vieţii sale când a fost electrocutat de către încărcătorul terminalului său iPhone.

03 apr. 2017, 06:48

Bărbatul de 32 de ani şi-a spus povestea în The Washington Post. Cablul încărcătorului a ieşit din iPhone în timpul nopţii, iar electrocutarea s-a produs dupa ce un lanţ al bărbatului s-a atins de capătul pentru încărcare. Se pare că acest contact dintre metale a generat transferul de electricitate, bărbatul fiind aruncat instantaneu din pat pe podea.

Încercând să rupă lanţul de la gât, bărbatul s-a ales cu arsuri de gradele 2 şi trei atât pe mâna, cât şi pe gât. Ajuns la spital, bărbatul a fost anunţat de către doctori că a avut noroc pentru că risca să fie ucis de cei 110 volţi transmişi din priză. Potrivit specialiştilor, în această situaţie nu vorbim despre vreun defect al iPhone, ci despre vina utilizatorului, care a ales să se culce lângă un terminal aflat la încărcat în acel moment.

Acesta este al doilea caz recent de electrocutare în care este implicat un iPhone, cel anterior implicând un bărbat care a dorit să-şi încerce iPhone-ul când făcea baie, în urmă cu aproximativ două săptămâni.