Povestea femeii care a făcut Dreptul pentru a-l băga la închisoare pe tatăl vitreg care a violat-o

Tina Renton din Marea Britanie s-a înscris la Facultatea de Drept pentru a afla cum poate să-l bage la închisoare pe tatăl său vitreg care i-a distrus copilăria violând-o în mod regulat.

13 ian. 2013, 13:05
Povestea femeii care a făcut Dreptul pentru a-l băga la închisoare pe tatăl vitreg care a violat-o

David Moore, tatăl vitreg al Tinei, a început să o abuzeze sexual încă de la vârsta de 6 ani chiar sub acelaşi acoperiş cu mama şi fratele ei.

Abia după câţiva ani, ea a avut curajul să mărturisească totul unei colege şi unei profesoare de la şcoală. Cele două au convins-o că trebuie să-şi înştiinţeze mama despre ceea ce se întâmplă în propria casă. 

Am ajuns acasă şi i-am spus mamei că vreau să vorbesc cu ea. M-a ascultat şi părea îngrozită de ceea ce aude, apoi mi-a spus că plecarea tatălui meu vitreg din casă ar însemna pentru ea şi fratele meu mai mic un dezastru financiar şi că am ajunge pe stradă. Mi-a promis că îmi va schimba încuietoarea la cameră şi că nu îl va mai lăsa niciodata pe Dave să mă rănească. Am acceptat pentru că nu îmi doream să port povara ca fratele meu să ajungă în stradă„, a povestit Dave pentru Daily Mail.

Totuşi lucrurile nu s-au schimbat în bine şi copila a continuat să trăiască o dramă produsă chiar de cel care se vroia a fi tatăl său vitreg.

În ziua în care a devenit majoră, Tina a început o mică afacere şi cu primii bani caştigaţi s-a mutat din acea locuinţă. Ea s-a căsătorit şi a născut doi copii.

Din cauza faptului că a avut o copilărie nefericită, Tina nu a fost niciodată o elevă excelentă. Totuşi, după câţiva ani de la terminarea şcolii, ea s-a hotărât să se înscrie la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Essex din Anglia, specializîndu-se în abuzuri sexuale.

Viaţa ei s-a schimbat în momentul în care a aflat că îşi poate denunţa tatăl vitreg pentru viol chiar dacă au trecut mulţi ani de la abuzurile sexuale.

A mers la secţia de poliţie şi şi-a spus povestea. Atât profesoara, cât şi colega ei, Sam, au depus mărturie în favoarea ei. Mama ei, în schimb, a negat că ar fi ştiut vreodată de aceste abuzuri.

Am înţeles după atâţia ani că nu trebuie să mă simt vinovată şi că nu îi datorez mamei mele nimic. Era singurul om care ar fi putut să mă protejeze şi să mă ajute să am o copilărie frumoasă, dar a preferat să rămâna lângă acel monstru şi să uite de existenţa mea„, a spus femeia.

Tatal vitreg al Tinei a fost condamnat la închisoare sub acuzaţia de viol şi abuz asupra unui minor.