S-a inventat rochia care îşi schimbă culoarea în funcţie de starea de spirit a celei care o poartă VIDEO

Pe măsură ce tehnologia evoluează, designerilor le vin tot felul de idei. În Marea Britanie a fost creat un obiect vestimentar care revoluționează lumea modei: o rochie care îşi schimbă culoarea în funcţie de respirație.

RomaniaTV.net
29 ian. 2017, 10:29
S-a inventat rochia care îşi schimbă culoarea în funcţie de starea de spirit a celei care o poartă VIDEO

Dotată cu un senzor care detectează ritmul respiraţiei, rochia „smart” îşi va schimba culoarea în funcţie de acesta. Spre exemplu, dacă femeia care o poartă respiră alert, rochia va deveni purpurie. În schimb, o respiraţie adâncă va face ca rochia să aibă o tentă turcoaz, iar respiraţia lentă o va face verde.

Minunăţia de rochie a fost prezentată zilele trecute, în cadrul unui eveniment organizat la Manchester.

Senzorul care „transmite” materialului ce culoare să aibă este alimentat de o baterie în miniatură. Rochia este realizată dintr-un material care conţine grafen. Acesta este uşor, poate conduce electricitatea, dar poate fi şi transparent.

„În principiu, triunghiul dn zona bustului este făcut din grafen. Acesta conduce electricitatea, astfel că nu este nevoie de fire pentru a face rochia să îşi schimbe culoarea în funcţie de informaţiile primite de la senzor”, a explicat designerul Francesca Rosella. Încă nu se ştie cât va costa această rochie sau dacă va fi pusă în vânzare, dar punem pariu că femeile nu se vor sfii să investească într-o asemenea ţinută.