Doi turişti americani, rătăciţi pe munte, recuperaţi de jandarmii montani

Doi turişti americani, care s-au rătăcit pe traseul spre Crucea Caraiman, în Buşteni, au fost recuperaţi, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, de jandarmii montani.

21 aug. 2018, 17:37
Doi turişti americani, rătăciţi pe munte, recuperaţi de jandarmii montani

UPDATE: Reprezentanţii Jandarmeriei Prahova au transmis că cei doi turişti de 22 şi 24 de ani, de naţionalitate amenricană, care s-au rătăcit pe traseul Jepii Mici din masivul Bucegi, după ce au început să parcurgă traseul montan din Buşteni, pe Valea Spumoasă, sperând să ajungă până la Crucea Caraiman, au fost recuperaţi.

Cei doi turişti au fost coborâţi cu coarda în ham, pe traseu, până în oraşul Buşteni.

Coborârea lor a fost una foarte dificilă şi de durată din cauza reliefului, a traseului accidentat şi a întunericului, încheindu-se mieruri dimineaţa, în jurul orei 04.00, potrivit sursei citate.

Cei doi tineri americani nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ştirea iniţială

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani participă la o acţiune de recuperare a doi turişti care, marţi seară, au sunat şi au cerut ajutor, spunând că s-au rătăcit în Bucegi.

Cei doi, care conform primelor informaţii sunt americani, au dat autorităţilor române coordonate GPS care arată că se află în zona Valea Babei din Bucegi.

De asemenea, nu există date conform cărora ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de recuperare este în desfăşurare.