Sanitas: Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unităţi de măsură diferite

Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unități de măsură diferite, pentru că este vorba despre sistem care funcționează integrat, susține Federația sindicală Sanitas, în replică la postarea ministrului Sănătății referitoare la creșterea salariilor medicilor începând cu anul 2018.

25 aug. 2017, 15:00
Sanitas: Categoriile profesionale din sănătate nu pot fi tratate cu unităţi de măsură diferite

„Salutăm și susținem această recunoaștere financiară acordată medicilor, însă reamintim domnului ministru un fapt pe care Federația Sanitas l-a argumentat la fiecare etapă a negocierilor pe proiectul legii salarizării: în Sănătate nu putem trata categoriile profesionale cu unități de măsură diferite! Discutăm despre un sistem care funcționează integrat! Medicii lucrează în echipe, împreună cu asistenții medicali, infirmierele etc.! Un spital funcționează ca un angrenaj complex, în care ‘rotițele’ se numesc farmaciști, biologi, brancardieri, psihologi și multe alte categorii profesionale”, potrivit unei postări pe pagina de socializare a Federației sanitare.

Potrivit Agerpres, sindicaliștii solicită autorităților să își asume și să corecteze greșelile din Legea salarizării bugetare, susținând totodată că este nevoie de o ierarhizare corectă a salariilor tuturor categoriilor profesionale care se regăsesc în Sănătate.

„Sanitas a cerut și continuă să solicite actualului guvern să-și asume și să corecteze greșelile din Legea salarizării bugetare. Este nevoie de o ierarhizare corectă a salariilor tuturor categoriilor profesionale care se regăsesc în Sănătate, de la medic până la personalul TESA. Este nevoie de o viziune coerentă asupra noului Regulament de sporuri care se construiește în aceste zile! Toate propunerile Sanitas conduc către acest deziderat: o abordare integrată, echilibrată și echitabilă a salariilor și sporurilor tuturor categoriilor profesionale din sistem! În lipsa unor corecții reale, nu putem decât sa ne imaginam ca tratamentul discriminatoriu al creșterilor salariale în Sănătate nu este întâmplător! Cine are interesul sa dezbine sistemul, sa ridice o categorie profesionala împotriva alteia?”, se mai arată în postarea federației sindicale.

Citeşte şi: Funcţionarii publici ameninţă cu proteste din septembrie, dacă Legea salarizării nu se aplică conform negocierilor