Sanitas decide pe 15 martie acţiunile sindicale în cazul în care actualele inechităţi salariale nu vor fi rezolvate

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas va decide în data de 15 martie calendarul acţiunilor sindicale pe care organizaţia intenţionează să le declanşeze în cazul în care actualele inechităţi şi constrângeri salariale nu pot fi depăşite, a anunţat, joi, federaţia sindicală.

22 feb. 2018, 16:15
Sanitas decide pe 15 martie acţiunile sindicale în cazul în care actualele inechităţi salariale nu vor fi rezolvate

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România, reunit în şedinţă în data de 22 februarie 2018, a dezbătut propunerile de modificare a Legii nr. 153/ 2017 (Legea salarizaării unitare n.r.), ce vor fi susţinute în perioada următoare, precum şi stadiul negocierilor privind Regulamentul de sporuri.

„Membrii Consiliului Naţional salută disponibilitatea doamnei ministru Sorina Pintea de a susţine propunerile şi amendamentele Sanitas de modificare a Legii nr. 153/ 2017 şi de elaborare a Regulamentului de sporuri în favoarea unui tratament echitabil al categoriilor de personal din Sănătate şi Asistenţă socială”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Sanitas au decis să continue demersurile de corectare a inechităţilor salariate pentru diversele categorii profesionale cum ar fi: personal TESA, angajaţi din D.S.P.-uri, farmacişti, biologi, psihologi, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi medicali de anatomo-patologie, diverse funcţii de conducere din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

Totodată, vor fi continuate negocierile cu reprezentanţii instituţiilor guvernamentale responsabile, pentru finalizarea Regulamentului de sporuri care ar trebui să intre în vigoare la 1 martie 2018.

„Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS atrage în mod imperativ atenţia că în cazul în care actualele inechităţi şi constrângeri nu pot fi depăşite, în şedinţa din 15 martie 2018 va hotărî calendarul demersurilor şi acţiunilor sindicale pe care organizaţia le va declanşa pentru susţinerea revendicărilor membrilor noştri de sindicat”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, discuţiile în Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas au avut loc în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a preşedintelui CNAS, Răzvan Vulcănescu, care au participat în calitate de invitaţi.