Şase hoţi români „pregătiţi” de „Academia Infractorilor”, condamnaţi la 47 de ani de închisoare.

Şase români au fost condamnaţi, în Marea Britanie, la un total de 47 de ani de închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi în cazul a 11 jafuri comise la magazine de bijuterii din tot Regatul. În total, cei şase hoţi au furat bijuterii în valoare de peste 3 milioane de lire sterline, adică aproape 3,5 milioane de euro.

RomaniaTV.net
20 mart. 2017, 09:30
Şase hoţi români „pregătiţi” de „Academia Infractorilor”, condamnaţi la 47 de ani de închisoare.

Presa britanică acordă largi spații acestui subiect și remarcă metodele ingenioase ale hoților, care, de altfel, ar fi trecut pe la celebra „Academie a Infractorilor” din România, scrie digi24.ro. Liderul „Academiei”, Adrian Botez, a fost condamnat anul trecut, în România, la 24 de ani de închisoare.

Potrivit Daily Mail, patru dintre cei şase tineri – Bogdan Costel Neagu (24 de ani), Vasile Daniel Cardos (26 ani), Silviu Ioan Acatrinei (20 ani) şi Andrei Florin Tifui (28 ani) – au fost condamnaţi la opt ani şi două luni de închisoare, Ioan Bucureşteanu (24 de ani) la opt ani, iar Ioachim Karp (19 ani) la şase ani şi jumătate. Un al şaptelea român urmează să afle sentinţa pe 28 martie, potrivit Agerpres.

Tâlhăriile au fost comise între noiembrie 2015 şi septembrie 2016. Românii formau o bandă extrem de bine organizată, care acţiona profesionist şi meticulos, fiind specializaţi în furturile de ceasuri, inele şi coliere. Se pare că se deplasau prin Marea Britanie cu corturi, se instalau la câţiva kilometri de centrele comerciale în care plănuiau jafuri, spre care se deplasau pe biciclete.

Citeşte şi Liderul grupării Academia Infractorilor, condamnat la 30 de ani de închisoare

Presa britanică subliniază ingeniozitatea metodelor folosite de hoți atunci când dădeau spargerile. De pildă, restricționau circulația și reduceau numărul posibililor martori izolând locul din preajma țintelor cu panglici, ca și cum ar fi fost în desfășurare lucrări industriale, sau provocau incendii la locul unde dădeau spargerile pentru a distrage atenția serviciilor de urgență. Intrau în magazine folosind un baros cu care spărgeau vitrinele, iar operațiunea se desfășura cu mare rapiditate. Se adăposteau apoi în corturi, la câțiva kilometri depărtare, și își îngropau dejecțiile ca să evite să lase urme de ADN.

Presa nu precizează dacă vor fi extrădaţi sau îşi vor executa pedeapsa în Regat.