Sat întreg păcălit cu metoda Accidentul. Oamenii au fost terorizaţi trei nopţi la rând

Escrocii au încercat să înşele un sat întreg prin metoda Accidentul. Trei nopţi la rând aproape toate familiile din localitatea ieşeană Mogoşeşti Siret au fost sunate de indivizi care le cereau bani ca să le scape rudele de necazuri.

22 sept. 2016, 05:53
Sat întreg păcălit cu metoda Accidentul. Oamenii au fost terorizaţi trei nopţi la rând

Aproape toţi sătenii cu telefon fix au fost sunaţi, infractorii dându-se drept rude care aveau nevoie de bani, după ce au fost implicate în diverse accidente. Alţi complici se plimbau apoi cu o maşină prin localitate, pregătiţi să ridice sumele convenite, chiar de la poarta celor convinşi să plătească. O femeie de 80 de ani le-a căzut în plasă şi le-a dat escrocilor 1.800 de euro şi 1.000 de lei, practic toţi banii pe care îi avea în casă.

Oamenii cred că doar cineva din sat le putea spune hoţilor despre bătrânii rămaşi singuri în case, vulnerabili în faţă pungaşilor.

Poliţiştii au văzut imaginile surprinse de camera de supraveghere din localitate şi au putut identifica numerele a două autoturisme care au bântuit toată noaptea prin comună. Agenţii spun că au indicii despre cine ar fi ridicat banii, iar ancheta este în plină desfăşurare.