Scandal după moartea lui Daniel Prodan. În momentul apelului la 112 nu era nicio ambulanţă liberă

Şefa serviciului de ambulanţă, Alis Grasu, a declarat la România TV că în momentul in care sotia lui Daniel Prodan a sunat la 112, nicio ambulanţă nu era disponibilaă. Prima a ajuns după 14 minute la locuinţa fostului fotbalist, dar aceea era fără medic. A a doua ambulanţă, cu medic, a ajuns la 22 de minute după solicitare.

17 nov. 2016, 10:15
Scandal după moartea lui Daniel Prodan. În momentul apelului la 112 nu era nicio ambulanţă liberă

S-a inregistrat o fişă la serviciul de ambulanţă pentru un bărbat în jur de 50 de ani inconştient. În momentul în care s-a finalizat de înregsitrat fişa solicitatoarei i s-a făcut legătura la medicul coodonator pentru a primi în continuare indicaţii ce să facă până la sosirea ambulanţei. A fost trimis cel mai apropiat echipaj şi singurul la acel moment, un echipaj de tip B 2 care a ajuns in 14 minute la adresă.

Citeşte şi Daniel Prodan era în conflict deschis cu FRF şi Anghel Iordănescu: „Îmbătrâneşti urât, nea Puiule!”

Aici a găsit un bărbat în stop caridorespirator, au început manevre de resuscitare şi în 8 minute de la momentul ajungerii primului echipaj a ajuns şi al doilea echipaj trimis, în momentul în care s-a eliberat la Floreasca un echipaj de tip C 2, cu medic. Ambele echipaje au făcut eforturi susţinute timp de 3 ore pentru a încerca pornirea cordului.

Citeşte şi Dr. Pompiliu Popescu: Daniel Prodan nu a avut niciodată probleme cardiace

Prima ambulanţă care a ajuns a avut doar asistentă, pentru că era singura disponibil. Nici aceea nu era disponibilă, nu era niciun echipaj liber, asistenta respectivă primise de 4 minute o altă solicitare şi i s-a retras cazul şi a fost orientată cătrea cest caz. Iar alt echipaj liber nu era nicăieri, nici la noi, nici la SMURD. Legislaţia prevede să se trimită cel mai apropiat echipaj care are toată aparatura pentru a începe resuscitarea„, a declarat Alis Grasu, la România TV.

Totodată, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a mai declarat că inima fostului internațional Daniel Prodan a repornit de patru ori în timpul celor trei ore de resuscitare, dar a fost pentru foarte scurt timp, cel mai lung interval în care i-a bătut inima fiind de 20 de secunde. „Cea mai lungă pornire a fost de 20 de secunde, când s-a putut trage și un traseu EKG. După aproximativ trei ore de resuscitare, s-a declarat decesul și a fost anunțat IML și Poliția, pentru că era vorba despre un bărbat tânăr, fără antecedente patologice„, a precizat ea.