Scandal în faţa sediului Poliţiei din Caraş-Severin

Un scandal între mai mulţi cetăţeni de etnie romă din Reşiţa a avut loc luni, chiar în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Caraş-Severin.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 13:16
Scandal în faţa sediului Poliţiei din Caraş-Severin

„A fost o ceartă între mai multe persoane, pe fondul unui conflict mai vechi. În prezent, şase persoane au fost duse la audieri, pentru lămuriri şi pentru a putea fi luate măsurile ce se impun. Totodată, au fost depuse şi trei plângeri pentru infracţiuni de lovire sau alte violenţe, dar şi pentru ameninţare. Unul dintre ei a avut asupra sa o furcă ce, ulterior, a fost confiscată”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Potrivit acesteia, mai multe persoane au încercat să-şi facă dreptate, pe fondul unui conflict mai vechi. Unii dintre romi au afirmat că li se cere taxă de protecţie şi că le este frică să-şi mai lase copiii la şcoală, iar ceilalţi susţin exact contrariul.

„Ne ameninţă tot timpul. Ne iau banii, de la noi şi de la alte persoane de pe stradă. Ei nu lucrează niciunde, dar au bani. Bani de la noi. Ne e frică să ieşim din case. Ne ameninţă tot timpul, că intră peste noi în casă, că ne omoară. Şi asta se întâmplă de trei ani”, a declarat una dintre femeile implicate în scandal.

Poliţia a început o anchetă în acest caz.