Scandal la înmatriculările auto şi după măsurile luate de Guvern. Oamenii acuză că nu s-a schimbat nimic VIDEO

Măsurile anunţate vineri de Ministerul de Interne pentru a-i scăpa pe oameni de cozile interminabile la serviciul de înmatriculări auto Bucureşti s-au dovedit a fi apă de apă de ploaie. Oamenii care au venit la prima oră au găsit aceleaşi proceduri de acces în incinta instituţiei şi au stat la coadă.

28 nov. 2016, 07:34
Scandal la înmatriculările auto şi după măsurile luate de Guvern. Oamenii acuză că nu s-a schimbat nimic VIDEO

Zeci de persoane s-au prezentat luni dimineaţă la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto din Bucureşti, în speranţa că măsurile anunţate de ministrul de Interne i-au scăpat de coşmarul cozilor. La sediu instituţiei însă, lucrurile stau la fel.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul de Interne a suplimentat numărul personalului de la acest serviciu cu 60 de posturi şi a introdus program de lucru pe două schimburi. În plus, a fost introdus şi un sistem de online pentru cei care nu vor să se mai deplaseze în locaţia din Pipera.

O explicaţie posibilă ar fi că softul pentru aplicaţiile online a fost instalat în weekend şi nu a fost timp suficient pentru instruirea personalului.

Citeşte şi Anunţ important pentru şoferi: De luni se pot face rezervări online pentru înmatriculări şi preschimbarea permiselor

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, care a fost în control, luni dimineaţă, la Serviciul Public Comunitar Regmim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Bucureşti şi Ilfov, a recunoscut că au existat momente în care sistemul nu a funcţionat, dar că speră ca situaţia „să intre în normalitate încet-încet”.

Îi aşteptăm şi pe colegii de la Finanţe să vedem dacă programul lor e acelaşi cu al nostru„, a spus ministrul, referindu-se la faptul că ghişeele de la SPCRPCIV s-au deschis la ora 7.00, iar cele de la Trezorerie, unde se plătesc taxele pentru aceste servicii, funcţionează începând cu ora 8.30.

Citeşte şi Serviciul de Paşapoarte din Pipera va fi mutat în Plaza România. Schimbarea se va produce în două luni

Întrebat dacă oamenii au început să îşi facă programări online, ministrul a spus că a văzut că sunt momente în care sistemul nu funcţionează, precizând că şi el a încercat duminică seară să vadă dacă funcţionează, dar că au fost şi persoane care au reuşit să se programeze.

El a spus că softul abia a fost implementat, în acest weekend, astfel că mai pot fi unele probleme.