Scandal la prima probă de la Bac. Un elev a fost luat de poliţie din curtea liceului

Sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat a început cu scandal la Liceul Tehnologic “Ion Mincu” din judeţul Vaslui. Un elev a fost dat afară după ce a făcut scandal în curtea şcolii. Conform agerpres.ro, peste 1500 de poliţişti acţionează suplimentar pentru desfăşurarea în siguranţă a bacalaureatului.  

RomaniaTV.net
18 aug. 2015, 08:22
Scandal la prima probă de la Bac. Un elev a fost luat de poliţie din curtea liceului

Bacalaureat 2015: Luni a avut loc prima probă a celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română.

Numai în judeţul Vaslui s-au înscris 1.243 de elevi, iar pentru proba de competenţe au fost înregistraţi 352 de candidaţi.

În perioada 18-19 august, elevii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat din vară vor susţine ce-a de-a doua probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20-21 august le vor fi testate competenţele digitale. Din 24 august urmează să înceapă probele scrise, iar primele rezultate vor fi afişate pe 31 august.

Probleme s-au înregistrat încă de la prima probă a bacalaureatului la un liceu din judeţul Vaslui, unde un tânăr a făcut scandal în curtea şcolii. Acesta a fost atenţionat de mai multe ori de un poliţist supraveghetor, însă, cum nu s-a potolit, a fost condus afară din incinta liceului. În cele din urmă, băiatul a fost lăsat să susţină proba orală la limba română, scrie vremeanoua.ro

Peste 1500 de poliţişti vor asigura buna funcţionare a examenului de bacalaureat, notează agerpres.