Scandal mare la Rapid: „Mi-au atacat soţia şi copilul. Gata, renunţ!”

La finalul meciului dintre Rapid și Dacia Unirea Brăila, 3-1, mai mulți fani au înjurat-o pe Violeta Moraru, soția lui Valerii Moraru, patronul echipei. În plus, aceștia au lovit cu picioarele mașina în care aceasta se afla și l-au înjurat și pe fiul ei.

10 oct. 2015, 14:16

După ce fanii Rapidului i-au atacat soția, patronul Valerii Moraru a anunțat că cedează acțiunile oricui este dispus să le ia.

„A fost foarte neplăcut. Nu m-am speriat așa tare, dar a fost urît să fiu înjurată și să îmi fie lovită mașină. Noroc că am apucat să mă urc în mașină și, după un timp, au apărut și jandarmii.

Voi face o plîngere pentru ca acei suporteri să fie interziși pe stadion. I-am recunoscut pe unii dintre ei din acel grup de la tribuna a doua”, a spus Violeta Moraru potrivit DolceSport.

„Suporterii acționari și grupul lor de la tribuna a doua mi-au atacat familia. I-au înjurat și amenințat. Așa ceva nu se poate. Este inadmisibil. Începînd de azi, renunț la acțiunile pe care le am. Nu mă mai interesează Rapid.

Nu mai vreau Rapidul. Incidentul de azi m-a făcut să mă simt altfel. Săptămîna viitoare fac o conferință de presă și fac anunțul. Cine vine primul și vrea acțiunile, le ia. Dacă nu, le dau suporterilor”, a declarat Moraru pentru Mediafax.

Clubul Rapid ia poziție față de agresarea soției patronului Valerii Moraru de către suporteri

Clubul de fotbal Rapid București a condamnat, prin intermediul unui comunicat, agresiunea comisă de câțiva suporteri asupra soției patronului Valerii Moraru, sâmbătă, în Giulești, după meciul cu Dacia Unirea Brăila.

”Conducerea executivă a FC Rapid își exprimă dezaprobarea pentru modul în care câțiva suporteri s-au manifestat imediat după jocul cu Dacia Unirea Brăila, când au atacat mașina în care se aflau d-na Violeta Moraru și fiul acesteia. Dacă putem accepta faptul că în rândul marii majorități a suporterilor există nemulțumiri reale față de perioada grea prin care trece clubul, manifestările brutale, violențele nu pot fi înțelese sub nicio formă! Niciodată forța brută nu poate prevala în fața argumentelor, a dialogului!”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al grupării.”Oricine poate avea supărări, frustrări sau antipatii, dar nu are dreptul de a încerca să-și impună cu forța un anumit punct de vedere. Nemulțumirile, dacă există, pot fi exprimate și în public, așa cum s-a mai întâmplat. Dar, chiar dacă s-au făcut și, poate, se mai fac greșeli, ideea de unitate, în aceste momente dificile, trebuie să fie linia de urmat, pentru toți cei implicați, mai mult sau mai puțin, în viața Rapidului!”, mai scrie în comunicatul semnat de președinte executiv Ovidiu Burcă.

Valerii Moraru a anunțat, după acest incident, că va renunța la acțiunile pe care le are la clubul Rapid.

Rapid a urcat sâmbătă pe primul loc în clasamentul Seriei I a ligii secunde, după ce a învins fostul lider Dacia Unirea Brăila cu scorul de 3-1, în Giulești.