Scandal pe Legea salarizării. Inspector ANAF: Îmi e ruşine cu salariu de 4.000 lei. Ministrul Muncii: Eu atât aveam ca primar

Un reprezentant al ANAF a transmis, joi, în Comisia de Muncă din Senat, unde se dezbate Legea salarizării, că îi este ruşine cu salariul său de 4000 de lei, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, replicându-i că ea avea un salariu similar când era primar al Craiovei, al 5-lea oraş din România.

18 mai 2017, 15:42
Scandal pe Legea salarizării. Inspector ANAF: Îmi e ruşine cu salariu de 4.000 lei. Ministrul Muncii: Eu atât aveam ca primar

Legea salarizării unitare va aduce o creștere medie a salariilor cu 56%, dar vor fi și bugetari care vor avea salarii mai mici, respectiv 3% dintre angajații cu salariile mari, de 14.000 de lei, a declarat marți Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, la postul public de televiziune.

„Sunt inspector care fac controale la multinaţionale. Am un salariu de îmi este ruşine acuma să vi-l spun. Este un salariu de 4.000 de lei şi mă duc la cele mai mari firme în control. (…) După 20 de ani în ANAF am 4.000 de lei”, a spus Mariana Manea, funcţionar ANAF, reprezentant Sed Lex, la dezbaterile din Comisia de Muncă din Senat.

Ea a susţinut că proiectul Legii salarizării face o discriminare între organele specializate ale statului, ANAF având 22.000 de angajaţi, iar la o parte dintre aceştia le scade salariul.

„La inspectorul vamal îi scade salariul cu 1.500 de lei”, a susţinut Manea, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a replicat, arătând că a avut salariul de 4000 de lei ca primar al Craiovei, al cincilea oraş din România.

„Un singur răspuns foarte scurt aş vrea să îi dau doamnei de la ANAF căreia i-a fost ruşine cu salariul de 4000 de lei. Să ştiţi că eu atât aveam ca primar şi conduceam al cincilea oraş din România. Iar angajaţii mei aveau în jur de 2.000 de lei, cei care făceau aceeaşi muncă de colectare a taxelor. Şi de fiecare dată când era perioada de colectare a taxelor, între ianuarie şi martie, rămâneam fără angajaţi la ghişeu, pentru că se dădeau drumul la angajări în ANAF şi plecau toţi la ANAF. Normal, pentru că erau salarii mai bune”, a răspuns ministrul Muncii.

Citeşte şi: INDEMNIZAŢIA DE CREŞTERE A COPILULUI. Ministrul Muncii: Cred că s-a făcut foarte mult tapaj pe această plafonare