SCANDAL SEXUAL în minerit. „Am fost dată afară pentru că am refuzat să am relaţii sexuale cu el”

Un scandal sexual de proporţii a izbucnit, luna trecută, la Mina Tehomir în momentul în care o fostă angajată a Minprest a decis să-i facă plângere penală, pentru hărţuire sexuală, şefului Sectorului de conservare, după ce acesta a făcut demersuri ca femeia să fie concediată. Practic, femeia spune că a rămas fără loc de muncă pentru că a refuzat o partidă de amor cu şeful. 

16 oct. 2015, 12:33
SCANDAL SEXUAL în minerit. „Am fost dată afară pentru că am refuzat să am relaţii sexuale cu el”

Inginerul Florin Crăciun, şeful Sectorului Conservare Mina Tehomir, este acuzat de o fostă angajată a Minprest Serv SA că a fost părtaş la concedierea sa din cauză că nu i-a cedat insistenţelor de a avea o relaţie extraconjugală, scrie gorj-domino.ro. Pe numele acestuia a fost depusă o plângere penală la Parchet, şeful de la Tehomir fiind nevoit să dea explicaţii procurorilor în legătură cu acuzaţiile de hărţuire sexuală, ameninţare şi abuz în serviciu.

Citeşte şi Femeia care primit 1000 de mesaje în care era hărţuită sexual. „Arăţi superb, mi-ar plăcea să te violez” FOTO

Concret, C.M spune că la data de 31 august a.c. i-au încetat raporturile de muncă cu firma angajatoare, deşi cu două săptămâni în urmă fusese chemată la sediul acesteia pentru a depune o cerere în vederea prelungirii contractului. Femeia avea încheiată o convenţie cu CEO pentru a ceda teren în faţa excavatoarelor din cariera Jilţ Sud şi fusese angajată cu câţiva ani în urmă în postul de electrician.

Ea a aflat că nu mai e angajata Minprest abia după două zile şi a contestat decizia conducerii societăţii.
Aceasta e de părere că cel care a făcut demersuri pentru a nu-i mai fi prelungit contractul de muncă este şeful Minei Tehomir, unde ea presta ca „electrician lămpărie”, din cauză că a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu acesta.

„De-a lungul anului 2015, numitul Crăciun Florin (…) mi-a solicitat, în repetate rânduri, să am relaţii sexuale cu el, iar în schimb va avea grijă de mine la locul de muncă. (…) Aceste discuţii se repetau din ce în ce mai des şi pentru că eu nu am cedat insistenţelor sale, deşi nu avea nici un drept, nefiindu-mi şef direct, el fiind angajat al CEO iar eu a Minprest, acesta a dispus desfacerea contractului meu de muncă”, se arată în plângerea adresată procurorilor.

C.M afirmă că a fost terorizată de Crăciun, întrucât acesta nu pierdea nici un prilej să o tachineze în faţa colegilor, iar aceste lucruri au ajuns la urechile soţului, fiind la un pas de divorţ. „…uneori folosea cuvinte cu conotaţie intimă gen «te dau afară, prinţesă mică», «cu cine vorbeşti la telefon, prinţesă mică?»”, se menţionează în reclamaţie.

Citeşte şi Şi-a auzit nevasta făcând sex cu cel mai bun prieten în bucătărie. Nu putea face nimic

Femeia e convinsă că şeful Minei Tehomir a vorbit cu cei de la Minprest pentru a nu-i mai fi prelungit contractul. După ce a contestat decizia fostului angajator, C.M speculează că fostul ei şef şi-a îndreptat atenţia către soţul său, împotriva căruia a demarat o acţiune disciplinară pe motiv că ar fi ajutat-o să fure unele documente din birourile Sectorului Conservare. Tânăra susţine că, de fapt, a mers, însoţită de soţul său, la fostele colege pentru a face unele copii la câteva procese verbale de predare primire prin care să dovedească prezenţa ei la locul de muncă, pe parcursul câtorva zile, timp de opt ore, şi în nici un caz nu a furat documente din incinta unităţii miniere.

„Dacă vrea să ne bălăcărim, vă spun eu cum stau lucrurile: a întârziat la serviciu şi a fost cu unu”

Şeful Minei Tehomir s-a arătat surprins de aceste acuzaţii şi spune că niciodată nu i-a făcut avansuri sexuale acelei femei şi o va acţiona în judecată. „Femeia asta spune numai aberaţii. Nu poţi veni cu astfel de acuzaţii. Trebuia să vină cu o dovadă. Niciodată nu i-am făcut avansuri sexuale. O s-o dau în judecată”, a declarat Crăciun.

Acesta spune că C.M a avut mai multe abateri la locul de muncă, iar singurele reproşuri pe care i le-a făcut au fost legate de faptul că nu-şi făcea treaba. „Cei de la Minprest aveau un şef şi eu orice problemă aveam discutam cu şeful lor, nu aveam nici o tangenţă cu ea. Femeia asta nu şi-a văzut de serviciu a avut cinci abateri. Ce vreţi să vă spun, că a întârziat la serviciu şi a fost cu unu’? Că a plecat din timpul programului tot cu respectivul? Dacă vrea să ne bălăcărim, vă spun eu cum stau lucrurile. M-am luat de ea de două-trei ori pentru că femeia asta în afară de a fuma şi a vorbi la telefon nu făcea nimic. A schimbat vreo trei-patru locuri de muncă pe acelaşi motiv. Ca s-o spun direct, nu-i place serviciul”, a adăugat şeful de la Tehomir.