SCANDALOS. Copile de numai câţiva ani, LOGODITE în timpul sărbătorii romilor de la Costeşti VIDEO

Sărbătoarea romilor de la Costeşti, unde sute de membri ai acestei comunităţi s-au adunat pentru petrecerea anuală de Sfânta Maria Mică, a fost pentru unii prilej de a-şi logodi fiicele. O fetiţă de numai patru ani a fost deja arvunită de părinţii ei, pentru 50 de galbeni, mama ei spunând că nunta va avea loc când copila va împlini 14 ani.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 14:05
SCANDALOS. Copile de numai câţiva ani, LOGODITE în timpul sărbătorii romilor de la Costeşti VIDEO

Unde-i lege, e tocmeală, când vine vorba de unele comunităţi de romi. Deşi logodirea minorilor este înfierată de mai toată lumea, ţiganii îşi văd însă de tradiţiile lor. Astfel, o fetiţă de numai patru ani va pleca de la marea paranghelie de la Costeşti logodită. Asta cu toate că este la vârsta la care singura ei grijă este să se joace cu păpuşile.

„Fata valorează 50 de galbeni”, spune cu mândrie mama sa. „Am primit 30 de galbeni, iar la 14 ani primim şi restul, facem nuntă, o logodim. Noi suntem mai civilizaţi”, a explicat femeia, în faţa camerelor TV.

Micuţa de patru ani nu este singura căreia părinţii i-au hotărât soarta încă de pe acum. O altă copilă, ceva mai mare, în vârstă de 10 ani, a fost, de asemenea, arvunită. Iar tatăl ei va plăti familiei băiatului căreia i-a fost hărăzită 100 de galbeni. „Nunta o facem când fac ei 18 ani”, spune, prudent, tatăl fetei de 10 ani, care este logodită cu un băiat de vârsta sa.