Scandalul de la biserica din Botoşani ia amploare. Preotul a refuzat să-l înmormânteze pe fostul primar

Scandalul de la o biserică din Botoşani a atins noi culmi, după ce preotul a refuzat să deschidă lăcaşul de cult pentru înmormântarea unui fost primar din localitate.

18 mai 2017, 10:26
Scandalul de la biserica din Botoşani ia amploare. Preotul a refuzat să-l înmormânteze pe fostul primar

Părintele Ioan Ungureanu, din localitatea Schit Orăşeni, judeţul Botoşani, e în război cu Mitropolia Iaşiului de la începutul lunii, când reprezentanţii BOR au venit să-l schimbe din parohie. Localnicii au făcut însă zid în jurul lui şi aproape că au sărit să-i bată pe preoţii veniţi de la Iaşi şi Botoşani.

Acum, preotul Ungureanu a intrat din nou în atenţia opiniei publice. El a refuzat să deschidă biserica şi să oficieze slujba de înmormântare a fostului primar al comunei, Ioan Aciobăniţei, care face parte din parohie. În aceste condiţii, fostul primar va fi fi dus pentru slujba de înmormântare la Biserica Sfinţii Voievozi din Cristeşti, iar de acolo va fi readus în Schit Orăşeni pentru înmormântare.

La slujba de înmormântare urmează să participe episcopul vicar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Marian Timofte, protopopul de Botoşani, Lucian Leonte, dar şi mai mulţi preoţi din judeţ.