SCANDALUL pe averea lui Adrian Păunescu nu s-a încheiat. Cenaclul Flacăra îi învrăjbeşte iar pe copiii Bardului de la Bârca

Andreea, fiica regretatului poet, îi cere lui Andrei partea ei de bani din spectacolul pe care acesta îl va organiza la Sala Palatului, pe 3 noiembrie.

21 sept. 2017, 08:58
SCANDALUL pe averea lui Adrian Păunescu nu s-a încheiat. Cenaclul Flacăra îi învrăjbeşte iar pe copiii Bardului de la Bârca

Andrei Păunescu (48 de ani) promovează la greu spectacolul „Remember Cenaclul Flacăra”, care se va desfășura pe 3 noiembrie, la șapte ani de la decesul celebrului său tată, scrie click.ro. Numai că acest concert, la care vor participa toate marile voci ale folk-ului, a redeschis Cutia Pandorei în familia regretatului Adrian Păunescu.

Citeşte şi Moştenitorii lui Adrian Păunescu au împărţit averea poetului. Vezi ce a primit fiica secretă

Vestea că regii muzicii folk se vor reuni la Sala Palatului, peste două luni, a fost o mare surpriză pentru nostalgicii „Cenaclului Flacăra”, spectacol de muzică și poezie, pe care Adrian Păunescu l-a prezentat în perioada 1973-1985. Prețurile biletelor sunt destul de piperate, între 90 și 250 de lei, așa că, dacă cele 4.060 de locuri vor fi ocupate, organizatorul Andrei Păunescu va încasa bani frumoși.

Iată însă că sora lui, Andreea, cu care se află în plin proces pe moștenirea tatălui lor, nu-l scapă din ochi: „Sigur o să-mi cer drepturile financiare. Fratele meu zice că acesta nu este un contract legat de moștenire și că la mijloc este vorba doar despre spirit, însă de pe urma spectacolului ies totuși niște bani. Momentan, aceasta a fost discuția mea cu el pe acest subiect, dar mă voi interesa exact ce drepturi am”, a spus ea.

La spectacolul din 3 noiembrie au fost invitați să interpreteze celebrele hit-uri, pe versurile lui Adrian Păunescu, toți artiștii care au cunoscut celebritatea la „Cenaclul Flacăra”, de-a lungul anilor. Au acceptat invitația în jur de 40 de artiști, printre ei numărându-se Tudor Gheorghe, Doru Stănculescu, Nicu Alifantis, Victor Socaciu, grupul „Ecoul”, Mircea Baniciu și George Nicolescu.

Dar și Andrei va susține un recital cu grupul său, „Totuși”, alături de care a debutat în urmă cu peste 30 de ani. Marea manifestare culturală a bifat ultima reprezentație în 15 iunie 1985, pe stadionul „Petrolul” din Ploiești. Furtuna puternică izbucnită în timpul reprezentației a întrerupt curentul, iar spectatorii, speriați, s-au călcat în picioare pentru a se adăposti. Au încetat atunci din viață 5 persoane, iar alte sute au fost rănite grav. Mulți susțin că acesta ar fi fost mai degrabă un pretext pentru conducerea comunistă pentru a interzice „Cenaclul Flacăra”, deloc pe placul lui Nicolae Ceaușescu. Andreea, fiica secretă a lui Adrian Păunescu cu Rodicăi Vîrlea, s-a zbătut după decesul tatălui ei să intre pe lista moștenitorilor poetului, dar și să primească numele lui.

Citeşte şi SCANDALUL PE AVEREA poetului ADRIAN PĂUNESCU, departe de a se fi terminat. Ce se întâmplă cu vila din centrul Capitalei

În ultima declaraţie de avere depusă de Adrian Păunescu în 2009, poetul a enumerat toate proprietăţile şi bunurile avute la acel moment: 25 de hectare de teren agricol, în două localităţi, din care aproape 7.000 de metri pătraţi în oraşul Voluntari din Ilfov, depozite bancare de aproape 50.000 de euro, bijuterii şi tablouri de 22.000 de euro. La acestea se adaugă veniturile din drepturi de autor, care sunt de câteva zeci de mii de euro pe an. Specialiştii estimează că averea lui Păunescu s-ar apropia de 4 milioane de euro.

Andrei și Andreea se bat pe vila poetului

Andreea își dorește și o parte din vila în care Adrian Păunescu a locuit până în ultima clipă: „Expertul nu şi-a făcut datoria şi nu a făcut planul casei, nu a numărat camerele. Astfel, el a subevaluat imobilul. Am cerut ca el să evalueze corect locuinţa.

Vila care i-a aparţinut tatălui meu are de fapt 21 de camere, nouă grupuri sanitare şi multiple dependinţe. Mai mult, expertul a evaluat casa la 960.000 euro, când de fapt valoarea pe piaţă este în jur de 1.600.000 de euro”, a explicat ea. După ce se va clarifica situaţia averii, Andreea îşi doreşte să locuiască în vila din Dionisie Lupu: „Vreau să mă mut acolo, să am partea mea, doar sunt 21 de camere”, a spus ea.