Schimbări majore la BACALAUREAT. Rezultatele vor fi afişate mult mai repede

Se anunță o serie de schimbări majore în educație, în ceea ce privește organizarea examenului de Bacalaureat, potrivit adevarul.ro. Mai exact, se pare că perioada de evaluare va dura 3 săptămâni, nu 5, așa cum a fost anterior.

01 sept. 2016, 12:22
Schimbări majore la BACALAUREAT. Rezultatele vor fi afişate mult mai repede

„O primă modificare adusă este că se reduce perioada de desfăşurare a probelor orale de la examenul de Bacalaureat. Astfel examenul nu se va mai desfăşura pe o perioadă de cinci săptămâni, ci doar de trei săptămâni. De asemenea, proba la Limba maternă nu se va mai desfăşura marţea, înainte de proba obligatorie a profilului, ci joia, înainte de proba la alegere”, au explicat sursele la care s-a făcut referință mai sus.

O altă schimbare va fi aceea că și structura simularilor examenelor va fi diferită, precum și faptul că, la examenele naționale, notele vor putea fi modificate în urma contestaţiilor chiar dacă acestea nu vor depăşi 50 de sutimi între prima notă primită şi cea obţinută în urma contestaţiei.

„Ministerul va pilota o formulă modificată de cerinţe. Se vor face nişte comisii, grupuri de lucru pentru a vedea cum va arăta această nouă structură. Scopul este de a modifica structura Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului”, indică sursele.