ŞCOLI ÎNCHISE joi şi vineri din cauza gripei şi a virozelor. Unde nu se învaţă zilele acestea. LISTA COMPLETĂ

14 şcoli şi grădinţe din Bucureşti au cursuri suspendate joi şi vineri ca urmare a problemelor din cauza gripei sau a virozelor respiratorii, a anunţat Marina Manea, purtator de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti. Cursurile au fost suspendate în câteva școli și grădinițe din Ilfov, Sibiu şi Iaşi. 

30 ian. 2019, 11:52
ŞCOLI ÎNCHISE joi şi vineri din cauza gripei şi a virozelor. Unde nu se învaţă zilele acestea. LISTA COMPLETĂ

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a transmis Inspectoratului Şcolar din Capitală recomandarea ca activitatea a 14 şcoli şi grădiniţe să fie suspendată joi şi vineri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectorului Şcoalar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

„Am primit acum 2 ore, din partea Direcţiei de Sănătate Publică, o listă cu unităţile de învăţământ pentru care au făcut recomandarea de suspendare a orelor. În baza acestei recomandări, Inspectoratul General a luat cunoştinţă de unităţile de învăţământ menţionate. Prin urmare, şi noi propunem suspendarea activităţii, cărora le vom da curs imediat”, a declarat Marina Manea.

Este vorba despre Complex Social de Servicii Sf. Andrei, Grădiniţa nr. 50, Grădiniţa nr. 47, Şcoala gimnazială nr. 162,  Şcoala nr. 66, Şcoala nr. 195, Şcoala nr. 88, Şcoala nr. 70, Grădiniţa Scufiţa Roşie, Grădiniţa nr. 207, Grădiniţa nr. 4,  Grădiniţa nr. 60, Grădiniţa nr. 229, Grădiniţa Albinuţele.

Manea a mai precizat că este suspendată activitatea pentru întreaga unitate de învăţământ de pe listă.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a mai spus că potrivit raportului DSP Bucureşti până marţi se înregistraseră 417 cazuri de gripă în şcolile din Bucureşti şi 2046 de cazuri de viroze respiratorii. 

ŞCOLI ÎNCHISE ILFOV: „În județul Ilfov vor fi suspendate cursurile, joi şi vineri, din cauza gripei, la o singură clasă de la școala nr. 1 din Brănești. Direcția de Sănătate Publică recomandă ca, în perioda vacanței, unitățile școlare să facă dezinfecție, cu firme specializate”, a anunţat Consiliul Judeţean Ilfov.

De asemenea, mai multe clase ale unor şcoli din Sibiu şi Mediaş, dar și o grupă de grădiniță au intrat mai repede în vacanță, din cauza numărului mare de copii bolnavi.

„Nu sunt școli închise în județul Sibiu. Există clase la care cursurile au fost suspendate, din cauza numărului mare de elevi care au viroze. Este o clasă pregătitoare la Școala Gimnazială Hermann Oberth din Mediaș, o clasă pregătitoare la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu și o grupă de grădiniță la Elefănțelul Curios din Sibiu„, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu.

Şi în cazul a trei clase din trei şcoli diferite din judeţul Iaşi, elevii au intrat mai devreme în vacanţă din cauza numărului mare de viroze. 

„DSP a decis, din cauza confirmării unor focare de infecţii respiratorii, închiderea cursurilor în perioada 31 ianuarie – 01 februarie în:

– Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iaşi – clasa pregătitoare G

– Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” Iaşi – clasa a VI-a C

– Şcoala Gimnazială „Gheorghe I. Brătianu” – clasa a VI-a B”, a precizat Inspectoratul Şcolar Iaşi pentru RomaniaTV.net

De sâmbătă, 2 februarie, elevii intră în vacanţă, până luni, 11 februarie. Directorul Institutului „Matei Balș”, Streinu Cercel, a precizat că este important ca, în vacanţă, elevii să evite aglomerațiile.