Se dau bani de la Guvern. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial hotărârea din ultima şedinţă a Executivului, prin care se alocă bani pentru reconstrucţia zonelor afectate de furtuna care a măturat judeţul Timiş în această toamnă.

RomaniaTV.net
10 dec. 2017, 08:24

Guvernul a alocat trei milioane de lei pentru refacerea zonelor calamitate din judeţul Timiş printr-o hotărâre publicată în Monitorul Oficial. Banii provin din fondul de rezervă al guvernului.

Sumele merg în întregime pentru refacerea acoperişurilor clădirilor publice din judeţ, în majoritate şcoli, care au avut de suferit depe urma furtunii care a avut vânturi de peste 100 de kilometri pe oră.

Guvernul României a alocat, la ultima şedinţă, peste 3 milioane de lei, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni, în luna septembrie a acestui an, în județul Timiș.

Citeşte şi Anunţ important despre recalcularea pensiilor: Cine trebuie să fie atent la carduri în aceste zile

Alocarea este prevăzută într-o hotărâre aprobată de guvern în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Astfel, 30 de beneficiari vor primi fonduri pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizarea de reparații și reabilitare pentru grădinițe, școli, muzee, unități medicale și alte clădiri și construcții care aparțin administrațiilor locale. Beneficiarii sunt Consiliul Județean Timiș și autoritățile publice locale din 29 de comune și orașe din județ.

Județului Timiș i-au mai fost acordate ajutoare financiare în valoare de 2,24 milioane lei, printr-o hotărâre de guvern adoptată în luna septembrie a.c., însă, după finalizarea evaluării pagubelor de către Comitetele pentru Situații de Urgență și după adoptarea hotărârii de guvern menționate, au apărut noi solicitări de sprijin financiar din partea autorităților administrației publice locale.

Banii se alocă din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

Astfel, pentru asigurarea sumelor necesare, se suplimentează cu 3 milioane de lei Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.