Se schimbă regulile la transferurile internet banking sau mobile banking. Amenzi de 3500 de lei pentru cine le încalcă

O nouă modifcare vizează firmele, în special pe cele care vor să transfere bani instrumente de plată la distanţă, cum ar fi internet banking sau mobile banking.

08 ian. 2019, 06:54
Se schimbă regulile la transferurile internet banking sau mobile banking. Amenzi de 3500 de lei pentru cine le încalcă

Potrivit noi modificări firmele, PFA-urile, întreprinderile individuale sau  familiale şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică nu mai pot transfera bani cu ajutorul internet banking sau mobile banking, către persoanele fizice, decât dacă prezintă documente justificative legale, conform legii nr. 344/2018 privind modificarea şi completarea legii nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar, lege ce a fost publicat în Monitorul Oficial şi care a intrat în vigoare din data de 6 ianuarie 2019.

(…) în cazul operaţiunilor efectuate prin instrumente de plată cu acces la distanţă, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pot transfera sume din contul lor în contul persoanelor fizice, cu condiţia existenţei documentelor justificative legale în evidenţa plătitorilor”, se arată în expunerea de motive care a însoţit Legea nr. 344/2018. 

Potrivit aceluiaşi document, nerespectarea acestor prevederi se consideră contravenţie şi se  sancţionează cu amenzi de la 3.000 de lei la 4.500 de lei.