Sebastian Ghiţă: Din ianuarie începem strângerea de semnături pentru un nou partid politic

Sebastian Ghiţă a vorbit, duminică seara, la România TV, despre înfiinţarea unui nou partid. Fostul deputat PSD a spus că din luna ianuarie va începe strângerea de semnături pentru o nouă formaţiune de stânga.

07 dec. 2014, 18:13
Sebastian Ghiţă: Din ianuarie începem strângerea de semnături pentru un nou partid politic

Sebastian Ghiţă a declarat, pentru România TV, că de la începutul anului viitor va începe strângerea de semnături pentru un nou partid politic.

Am avut o discuţie cu mai mulţi dintre cei cu care am colaborat în campanie pentru domnul Victor Ponta. Şi pentru că pe toţi ne-a preocupat politica, ne-am gândit că de ce nu un nou partid politic, o nouă mişcare politică, o nouă platformă politică va avea succes. Din ianuarie vom începe strângerea de semnături pentru un nou partid politic„, a declarat Sebastian Ghiţă.

Senzaţia mea a fost de la început că Victor Ponta nu e PSD. Victor Ponta era şi este chemat să reformeze acest partid, să îi dea o direcţie şi o şansă nouă. Vă aduceţi aminte speranţa de la congresul din 2010. Eu sper şi cred în continuare că Victor Ponta va face acest lucru pentru partid. Am plecat (din PSD n.r.) în primul rând pentru că asta am simţit eu de la oameni şi din partea votului. Doi, pentru că nu sunt un membru de partid obişnuit. Oriunde m-au aşezat în PSD-ul asta, vicepreşedinte, şef la Prahova, neşef, mogul, nu am găsit încadrare pentru mine în acest partid”, a precizat deputatul.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă: Voi rămâne deputat independent. Dacă PSD nu se reformează, vor apărea noi partide de stânga

Mai mult, Sebastian Ghiţă a declarat că atâta timp cât Partidul Social Democrat nu va fi „reformat”, nu se va mai întoarce în acest partid politic.

Într-un PSD nereformat, acuzat de comunism, nu-i adevărat, nu este aşa, dar ăstea sunt acuzele, de faptul că noi cultivăm o atitudine pro corupţie, iar nu e adevărat, într-un partid care nu impune reguli şi care dă impresia că se luptă contra procurorilor nu mă pot întoarce. După cum vedeţi, am şi pornit pe acest drum. Nu văd o astfel de soluţie… fără ca eu să conduc sau să fie partidul lui Ghiţă… O să încerc să conving mulţi oameni tineri care nu au fost în partide să facă un partid. Am avut această discutie cu domnul Ponta despre percepţia asupra mea, despre relaţia dintre mine şi dânsul şi despre poziţia mea în partid şi în urma acestei discuţii, am decis să îmi dau demisia. Victor Ponta e un tip curajos şi nu a încercat să arunce vina pe mine„, a adăugat, la România TV, Sebastian Ghiţă.

Citeşte şi SEBASTIAN GHIŢĂ şi-a dat DEMISIA din PSD VIDEO