SEBASTIAN GHIŢĂ şi-a dat DEMISIA din PSD VIDEO

Sebastian Ghiţă a anunţat, vineri, că îşi dă demisia din PSD, informează România TV. Deputatul spune că a luat decizia după o discuţie cu Victor Ponta şi precizează că nu va mai reveni în partid atâta timp cât "chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate".

28 nov. 2014, 13:34
SEBASTIAN GHIŢĂ şi-a dat DEMISIA din PSD VIDEO

Sebastian Ghiţă şi-a anunţat demisia din PSD într-o declaraţie de presă, spunând că îşi doreşte ca Victor Ponta „să aibă puterea şi mintea să reformeze acest partid”.

Ghiţă precizează că nu va reveni în PSD cât „chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate”.

În plus, deputatul arată că el nu trebuie să-şi însuşească „valorile reprezentate de Ion Iliescu” şi afirmă că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie „au primit ce meritau”.

Geoana a vrut sa-l santajeze pe Ponta, cerandu-i functia de ministru de externe. (…) Vanghelie reprezenta ce este mai josnic si mai urat in partidele politice: coruptie, tradare, minciuna!”, susţine Ghiţă.

DECLARAŢIA DEPUTATULUI SEBASTIAN GHIŢĂ: 

„Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dansului. Am avut o discutie serioasa despre evenimentele politice din ultima perioada. Cred ca  astazi Victor Ponta este un altfel de lider.  Cred ca a inteles ce vor romanii de la dansul.

Mi-a spus ca declaratiile pe care le-am dat sunt corecte, dar ca nu pot sa am initiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am inteles punctul sau de vedere si am hotarat sa demisionez din PSD!

Nu voi mai reveni in acest partid cat timp chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt  rezolvate. Imi doresc ca Victor Ponta sa aiba puterea si mintea sa reformeze acest  partid!

Sebastian Ghiţă: Ion Iliescu trebuie să se retragă. Toţi cei cu probleme trebuie suspendaţi din PSD VIDEO

Sunt un om tanar, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am castigat  o pozitie respectata in societatea romaneasca si nu cred ca eu trebuie  sa-mi insusesc valorile reprezentate de Ion Iliescu.

Mircea Geoana si Marian Vanghelie au primit ce meritau. Le-am spus colegilor de-acum un an ca tradeaza interesul comun pentru  interesul personal.

Geoana a vrut sa-l santajeze pe Ponta, cerandu-i functia de ministru de externe. M-a sunat sa imi spuna ca, daca Ponta nu il numeste ministru de externe, atunci va fi razboi in PSD. Ponta a ales un profesionist, pe Bogdan Aurescu.

Vanghelie reprezenta ce este mai josnic si mai urat in partidele politice: coruptie, tradare, minciuna! Am fost un adversar al lui Vanghelie de cand am intrat in PSD. Si cred ca ieri oamenii i-au aratat cu adevarat ce cred despre el. Nu poti sa ai un agramat, un neinstruit,  un hot lider al partidului in Bucuresti, si sa castigi alegerile.

Ne era rusine sa spunem in tara ca Vanghelie este unul dintre noi!

Dupa congresul PSD vom vedea toti daca mesajul romanilor a fost inteles sau este ignorat de oamenii din acest partid.”

REPLICI DURE între Ion Iliescu şi Ioan Rus, la şedinţa PSD. Ce doi s-au certat pe COMUNISM

Victor Ponta a declarat, vineri, că Ion Iliescu nu va fi exclus din PSD şi a precizat că deputatul Sebastian Ghiţă, care a cerut retragerea lui Iliescu, a greşit.

Cred că a greşit şi cred că Sebastian Ghiţă trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după alte reguli, nu doar după regula grupului singuratic. Inclusiv în ceea ce îl priveşte pe el, sunt foarte mulţi colegi care spun ‘poate trebuie să ne despărţim şi de Sebastian Ghiţă, dacă nu înţelege ce înseamnă proiectul nostru îi mulţumim, eşti colegul nostru, ai fost alături de noi, dar ne despărţim’. (..) Dacă se integrează într-o echipă, da, e promiţător. Dacă de fiecare dată o ia înaintea plutonului, la un moment dar va pierde echipa„, a precizat Ponta. Liderul PSD a arătat că este prieten cu Sebastian Ghiţă, dar că nu este de acord ‘cu modul în care el face anumite lucruri pe scena publică’.