Sebastian Ghiţă: Frunda bate câmpii. SUA reprezintă cel mai important partener strategic al României

Întrebat despre declaraţiile lui Gyorgy Frunda referitoare la relaţia României cu Statele Unite ale Americii, deputatul Sebastian Ghiţă a declarat că ”neinspirat” este un cuvânt prea blând si că astfel de ieşir, ale unor ”consilieri fără relevanţă”, nu pot aduce atingere relaţiilor din România şi SUA. 

RomaniaTV.net
09 ian. 2014, 15:38
Sebastian Ghiţă: Frunda bate câmpii. SUA reprezintă cel mai important partener strategic al României

„Cred că domnul Frunda bate câmpii. Nu vreau să-l jignesc şi să spun că a fost o declaraţie idioată, dar cuvântul neinspirat este mult prea blând. Statele Unite reprezintă cel mai important partener strategic al României. Dezvoltarea economică a României în condiţii de siguranţă şi stabilitate depinde de acest parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. Domnul Frunda n-a realizat că declaraţiile sale vor fi folosite ca propagandă anti-Guvern,” a declarat Sebastian Ghiţă. 

”Eu cred că direcţia occidentală României este incontestabilă şi ca relaţiile privilegiate pe care România le are cu SUA nu pot suferi de pe urma unor declaraţii generate de consilieri fără relevanţă reală. Astfel de întâlniri, între factori de decizie din administraţia americană şi factori de decizie din administraţia din România vizează aspecte importante, precum cooperarea economica şi dezvoltarea unor parteneriate pragmatice, precum şi teme de interes pentru investiţiile economice americane în creştere, din România,” a încheiat deputatul PSD.

Gyorgy Frunda declarase că sesisează o superioritate din partea Statelor Unite, făcând referire la vizita pe care secretarul de stat adjunct american, Victoria Nuland, o va face în România.