Sebastian Ghiţă, dezvăluiri despre dosarul de la DNA: Mi-au spus „toarnă-l pe Ponta”. Nu am cu ce să-l torn

Sebastian Ghiţă a declarat luni seară, la România TV, că se fac presiuni pentru ca Guvernul Ponta să fie dărâmat pentru că în România nu se mai poate fura.

RomaniaTV.net
29 iun. 2015, 20:47
Sebastian Ghiţă, dezvăluiri despre dosarul de la DNA: Mi-au spus „toarnă-l pe Ponta”. Nu am cu ce să-l torn

Deputatul Sebastian Ghiţă, cercetat pentru presupuse infracţuni asimilate celor de corupţie, consideră că unele dintre dosarele instrumentate de DNA au scopul de a lovi în Guvernul Ponta, în speranţa că acesta va demisiona în cele din urmă. „Îmi aduc aminte de emisiunile mpotriva abuzurilor lui Blejnar. Blejnar e bine mersi, Crin Antonescu nu mai e, Ponta e în Turcia si eu am dosare. Romania TV e sechestrata. Eu nu am inteles cum, cu acesti oameni atat de atenti la evaziunea fiscala, domnul Stelu (Stelian Gheorghe, n.r.) scotea cate un milion de la banca. Zilnic! Cash! Se furau bani grei, sute de milioane, cu jaful facut cu eolinele, cu medicamentele. Guvernul Ponta se vrea a fi daramat pentru ca nu se mai fura la TVA, la retrocedari”, a spus Sebastian Ghiţă.

„Unii sunt nervosi ca nu se mai fura. Multi am dat vina pe Basescu. Si eu l-am injurat si l-am boscorodit. Dar vad acum ca Basescu a plecat si tot cei care vor sa fure au ramas. Unii dintre noi, romani, nu vrem sa le dam tara inapoi sa fure. Nu mai vreau sa il vad pe Ialomitianu cum fura cu Boghicevici. Aranjasera sa ii fure pe cei care plecasera in strainatate si multe alte porcarii facute de oamenii astia care nu suporta ca s-a oprit, ca nu mai pot fura”, a punctat Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat PSD, în prezent independent, crede că dosarul său este o „însăilătură”, întrucât este acuzat de infracţiuni pe care autorităţile ar fi trebuit să le poată descoperi până acum, dacă ar fi ele ar fi existat: „Am aflat cu stupoare ca in timp ce traiam langa acesti oameni, in 15 ani ca actionar, manager al 4200 de oameni, avand din 6 in 6 luni cate 2 controale in toate firmele, nu au reusit sa afle ca faceam cu 4200 de oameni evaziune fiscala. Si am ajuns in Comisia SRI, am ajuns in Parlamentul Romaniei, am fost un personaj public. Am mintit, deci, 15 ani, lumea si oamenii astia nu s-au prins. S-au prins acum, cand vor sa il dea jos pe Ponta si imi spun mie „toarna-l pe Ponta!”. Eu pe Ponta nu-l torn, ca nu am cu ce! Eu despre Ponta cred ca pe multi i-a oprit sa fure.

Informatorul procurorilor, un interlop din Ploieşti

Sebastian Ghiţă a menţionat că informatorul procurorilor în dosarul său sunt un cetăţean din Republica Moldova, care a trimis o scrisoare prin poştă, şi un interlop din Ploieşti, personaje care nu îi pun pe procurori într-o lumină prea bună. „Eu sunt un om care respecta legea, care cunoaste legea si cunosc procurorii. Si stiu ce fac (…) Procurorii s-au inhaitat cu niste tigani. Rade tot Ploiestiul ca martorul acoperit e tiganul Alexe, un om care a fost urmarit penal si a ajuns informatorul acoperit al procurorilor”, a punctat Ghiţă.

Deputatul a mai spus că firmele asupra cărora s-a pus sechestru în urma controlului judiciar impus pe numele său de DNA Ploieşti au împrumuturi de zeci de milioane de euro şi că prin sechestrul instituit de procurori „se pune sechestru pe capacitatea romanilor de munca”: „Acele firme, ca sa ajunga cele mai mari din Romania s-au imprumutat la banci. Au zeci de milioane de euro datorii. Au actionari Banca Mondiala, parteneri din strainatate pe locul 2-3 mondial in domeniile lor de activitate. Cu groaza ma gandesc ce cred oamenii aia care au investit in firmele din Romania. Companiile nu au legatura cu mine, iar procurorii pun azi sechestru pe zeci de milioane datorii la banci. Am vb cu Irina Socol de la SIVECO, care are sechestru pe actiuni, pe cont, pe viata, pe tot. Noi am riscat, ne-am pus casele gaj, ne-am pus viata gaj, am semnat ca raspundem cu orice bun si venit avem ca sa construim niste companii romanesti. Si azi un procuror vine si spune ca am facut evaziune fiscala si trebuie sa platiti.
Ce nu stiu procurorii e ca firmele romanesti au zeci de milioane datorii ca sa ajunga la nivelul la care a ajuns fiecare si ca pun sechestru pe capacitatea romanilor de munca si nu au de gasit decat niste datorii la banci”.

Sebastian Ghiţă a mai spus că i se pare alarmant că ierarhiile politice ajung să fie stabilite într-o ţară în funcţie de informaţiile deţinute despre personajele implicate în acest domeniu . „Domnul Savu, senatorul de la mine din colegiu a explicat foarte clar că eu şi dânsul din conturile personale am vărsat în contul PSD o sumă de bani, am verificat circuitul banilor până la firma din China care a importat tigăile şi nu s-a făcut nicio evaziune. (…) Azi, la noi in Ploiesti, Roberta Anastase si Volosevici, care au avut acelasi comportament ca noi, sunt protejati. In timp ce noi, de la PSD, eu si dnul Savu, suntem sinistrati. Domnul Volosevici si doamna Anastase au dat cantare, care aveau valoare peste 10 RON, cum scrie legea. Toata lumea a dat, dar orice obiect dat trebuie sa fie sub 10 RON. Sa ii intrebe procuratura. Nu pot sa stau sa ma uit sa vad cum noi, care am respectat legea suntem cercetati, iar cei care au incalcat legea sunt protejati.