Sechestru pe palatele lui Bercea Mondial, în dosarul de evaziune de 6 milioane de euro

Sechestru pe averea rudelor lui Bercea Mondial şi pe cea a apropiaţilor lui Damian Stănescu, şeful unei grupări din Iaşi. Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti au pus sechestru asigurator pe vile, conturi bancare şi autoturisme de lux, pentru a recupera prejudiciul de peste 6 milioane de euro din dosarul combinatelor Alro şi Silcotub. Măsura a fost luată ca urmare a perchiziţiilor făcute în iulie la copiii lui Dan Finuţul, naşul familiei Bercea, dar şi la apropiaţii lui Damian Stănescu de la Iaşi.

15 aug. 2014, 09:08
Sechestru pe palatele lui Bercea Mondial, în dosarul de evaziune de 6 milioane de euro

Măsura a fost luată de procurorii de la parchetul Curţii de Apel Bucureşti, după ce aceştia au analizat documetele ridicate din casele unde s-au făcut percheziţiile, precum şi a actelor ridicate de la combinatele Alro şi Silcotub, informează România TV.

Citeşte şi NOU DOSAR PENAL pe numele lui MIRCEA BĂSESCU: FAMILIA lui BERCEA, DENUNŢ împotriva AUTORITĂŢILOR VIDEO

Este o măsură care a fost impusă pentru toţi cei 13 urmăriţi penal, printrei ei figurând copiii lui Dan Finuţu, naşul lui Bercea Mondial, precum şi apropiaţii lui Damian Stănescu din Iaşi. S-a pus sechestru asigurator pe mai multe case din Teleorman, Olt, Iaşi, pe autoturisme de lux, conturi bancare, precum şi pe conturile firmelor cercetate.

Citeşte şi ŞOC în familia BĂSESCU. „Soţia lui Mircea Băsescu, Doina, va fi audiată într-un nou dosar penal”

Măsura a fost luată în speranţa că se va recupera prejudiciul de 6 milioane de euro adus statului, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urmă cu două zile au fost propuse încă patru persoane pentru arestare preventivă, dar nu au fost reţinute decât trei, în timp ce cea de-a patra persoană a fost dată în urmărire internaţională.